Три победи за България на Световното първенство по баскетбол 3х3 24.08 | 11:08

Женският ни тим не допусна поражение в първия ден на надпреварата, мъжете записаха две загуби

От Божидар Азманов

България започна с две загуби и една победа в надпреварата при мъжете на Световното първенство по баскетбол 3х3 в Атина.

Вчера в гръцката столица беше дадено началото на първото такова първенство за мъже, в което участват и българските представители в състав Веселин Веселинов, Георги Боянов, Димитър Димитров и Венцислав Петков.

В първия двубой България загуби от Израел с 18:20 точки, а след това отстъпи и на Гърция с 13:17 точки. В третия мач българите победиха Бразилия с резултат 16:14 точки. Следващият мач на България е днес от 19:30 часа срещу Русия.

Женският национален отбор на България завърши без загуба след в първия ден на Световното първенство 3х3. В Атина българките постигнаха в първия си мач успех с 14:12 срещу Ангола. Победата донесе Димана Георгиева, която вкара със сирената победния кош.

Във втория си двубой за деня българките се справиха с Холандия с 13:6 точки. Българките са в състав Радослава Бъчварова, Димана Макариева, Роксана Йорданова и Христина Иванова.

Днес е вторият ден за българките, които ще имат нови два мача. Първо от 18:00 часа те излизат срещу САЩ, а след това от 20:10 часа срещат Германия.

Водещи