Турция, Бразилия, Сърбия и Литва допълниха четвъртфиналите на Световното 08.09 | 12:26

Испания, Словения, Франция и САЩ вече си бяха осигурили класиране напред

От iNews.bg

Отборите на Турция и Бразилия допълниха четвъртфиналите на Световното първенство по баскетбол в Испания.

В Барселона турците се нуждаеха от решителна тройка на Емир Прелджич 5 секунди преди края на срещата с Австралия, която да им донесе минималната победа с 65:64.

За победителите, които в следващата фаза ще срещнат Литва, най-резултатни с по 16 точки бяха Прелджич и Синан Гюлер, докато за Австралия с 15 точки завърши центърът Арън Бейнс.

Бразилия пък разгроми Аржентина с 85:65 в голямото южноамериканско дерби в Мадрид.

Над всички за победителите бе Раул Нето, който вкара при 9 от 10-те си стрелби към противниковия кош и приключи с 21 точки. За Аржентина ветеранът Пабло Приджони наниза 18 точки, но 15 от тях дойдоха до почивката На четвъртфиналите Бразилия среща Сърбия.

"Плавите" надделяха над Гърция с 90:72, за да заслужат място на четвъртфинал.  Центърът на Милуоки от НБА Мирослав Радулица завърши с 16 точки и 6 борби, а гардът Милош Теодосич допринесе с 13 точки и 5 асистенции.

За световният вицешампион от 2006 година Гърция гардът на Мемфис Ник Калатес беше най-полезен с 14 точки и 5 борби. С по 12 точки завършиха Никос Зисис и Йоргос Притнезис.

Литва победи Нова Зеландия със 76:71 и също ще играе на четвъртфинал. Европейците се измъчиха, но в крайна сметка стигнаха до успеха след по-концентрирана игра в края.

Центърът на Торонто от НБА Йонас Валанчунас беше лидер за победителите с 22 точки и 13 борби. Мартинас Поциус добави 11 точки. За Нова Зеландия с 26 точки най-резултатен беше гардът Кори Уебстър. Мика Вокуна се отличи с 9 точки и 10 борби.

Водещи

Най-четени