Уейн Рууни ще остане в Манчестър Юнайтед 27.08 | 17:33

Челси все пак се пробва с финална оферта за английския национал

От Константин Симидчийски

Една от трансферните саги на лято 2013 е напът да приключи с щастлив край за Манчестър Юнайтед, след като Sky Sports разбра от достоверни източници, че Уейн Рууни е отказал да подаде молба за трансфер и по всички изглежда остава на "Олд Трафорд".

Снощи английсткият национал беше най-добрият играч на терена за своя тим срещу лондончани, след като започна като титуляр за първи път от четири месеца насам. Въпреки че не успя да отбележи, Мойс е останал много доволен от видяното.

Жозе Моуриньо пък беше категоричен, че в следващите 48 часа трябва да бъде сложен край на драмата, заявявайки че Рууни трябва сам да реши дали иска да остава, или да се присъедини към бившия европейски шампион.

Според Sky Sports обаче, нападателят няма такова намерение, като е изявил готовност да остане и да се бори за мястото си в селекцията на Мойс.

Преди броени минути обаче Руи Фария - помощник на Моуриньо, заяви пред "Ал Джазира", че Челси е отправил финалната си оферта за Рууни, която е на стойност 60 милиона евро. Юнайтед са се поинтересували дали в сделката не може да бъде включен Хуан Мата, но лондончани отказали и връчили офертата на ръководството на "червените дяволи".

Водещи

Най-четени