Успех на маратона в Охрид гарантира 11-та Световна купа за Петър Стойчев 15.08 | 17:15

Световният шампион по плуване на 25 км не остави шансове на конкурентите си, изминавайки 30-километровата дистанция от Свети Наум до Охрид за 5:35,13 часа

От Мариян Найденов

Най-добрият български плувец на дълги разстояния Петър Стойчев спечели плувния маратон в Охрид (Македония) за десети път, като по този начин си гарантира рекордна 11-та Световна купа в кариерата.

Световният шампион по плуване на 25 км не остави шансове на конкурентите си, изминавайки 30-километровата дистанция от Свети Наум до Охрид за 5:35,13 часа.

На второ и трето място се наредиха представителите на домакините Томи Стефановски и Евгени Попацев. При жените победата си от миналата година дублира хърватката Карла Ситич.

В края на юли Петър Стойчев спечели световната титла по плувен маратон в дисциплината 25 километра в открити води на Световното първенство по плувни спортове в Шанхай (Китай).

Единствената цел, която си бе поставил родният ас през тази година и която все още не е осъществена, е спечелването на квота за Олимпийските игри в Лондон догодина, но това едва ли ще бъде проблем, като се има предвид страхотната форма, в която се намира Стойчев.

Водещи