Фаворитите в Индиън Уелс отново не сбъркаха 17.03 | 07:46

Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович продължиха напред

От iNews.bg

Фаворитите за титлата на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс продължиха уверено към финала на надпреварата, постигайки победи в срещите си тази нощ. Първите трима в световната ранглиста на ATP - Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович не допуснаха грешки, а интригуващият евентуален 1/2-финал между последните двама изглежда все по-близо.

Световният номер 1 Рафаел Надал намери място сред 1/4-финалистите, след като тази сутрин испанецът постигна очакван успех в два сета над квалификанта от Индия Сомдев Деверман - 7-5 6-4. Съперникът на Надал обаче демонстрира силна игра, което не направи срещата никак лесна за Матадора. Деверман даде сериозен отпор на Рафа и двата сета, като нямаше да е чак такава сензация, ако бе спечелил поне един от тях.

На 1/4-финалите Рафаел Надал ще се изправи срещу тенисиста с най-бърз сервис в света - Иво Карлович от Хърватия, който продължи напред след успех с 7-6 (7) 6-2 над Алберт Монтанес. Това ще бъде и четвърти мач между тях до този момент, като засега хърватинът няма победа.

Световният номер 2 Роджър Федерер също се класира за 1/4-финалите, след като швейцарецът изкова успех над талантливия младок и представител на домакините Райън Харисън.

"Федерер Експрес" наложи волята си с два сета - 7-6 (4) 6-3, макар и първата част да не бе никак лека него. Федерер можеше и да избегне тайбрека в първата част, след като при 5-4 сервира за спечелване на сета. Харисън обаче проби сервиса на швейцареца, преди Федерер да отговори с нов пробив за 6:5. За изумление на трибуните, тогава последва и ново пробиване на сервиса на световния номер 2, който все пак взе своето в тайбрека.

Във втората част съпротивителните сили на Райън Харисън поотслабнаха, което и в крайна сметка изпрати Фед на 1/4-финалите. Там швейцарецът ще има за съперник своя сънародник и добър приятел Станислас Вавринка, който елиминира в три сета чеха Томаш Бердих. Двамата се срещнаха и по време на Откритото първенство на Австралия наскоро, където Федерер постигна категорична победа с 3:0 сета.

Световният номер 3 Новак Джокович се справи по безкомпромисен начин със сънародника си Виктор Троицки. Ноле даде едва гейм на своя съотборник за купа "Дейвис", побеждавайки го с резултат 6-0 6-1. Шампионът от Australian Open бе безкомпромисен в играта си, а след края на срещата не му остана нищо друго, освен да поздрави и утеши на мрежата своя съперник и добър приятел.

За място на 1/4-финалите Джокович ще спори с французина Ришар Гаске, който от своя страна излезе победител срещу Анди Родик. Гаске постигна успех 6-3 7-6 (5), демонстрирайки превъзходна игра на корта и сломявайки съпротивата на американеца. За това спомогнаха и 33-те уинъра, които французинът успя да запише на своята сметка и които наклониха везните в негова полза.

До този момент Новак Джокович и Ришар Гаске са се изправяли четири пъти един срещу друг, като засега Ноле има аванс от 3 на 1 победи. На 1/2-финалите пък е възможен сблъсък между Джокович и Роджър Федерер, ако и двамата топ тенисисти спечелят мачовете си дотогава.

Водещи

Най-четени