Фалкао изравни постижение на Бербатов 10.12 | 12:35

Колумбийският таран наниза пет гола за победата на Атлетико Мадрид с 6:0 над Депортиво Ла Коруня, нещо което Димитър Бербатов направи с екипа на Манчестър Юнайтед срещу Блекбърн през 2010 г.

От Иво Вецев

Тихичкият напоследък Радамел Фалкао напомни за себе си по уникален начин, след като снощи почти собственоръчно разби Депортиво Ла Коруня и наниза цели 5 гола при победата на Атлетико с 6:0.

По този начин Тигъра се отличи като едва 3-ия футболист, който бележи пет или повече попадения в противниковата врата за последните 10 шампионата в петте големи първенства - Премиър лийг, Примера дивисион, Серия А, Бундеслига и Лига 1.

Преди него това бяха правили само двама играчи - Джърмейн Дефоу и българският магьосник Димитър Бербатов.

Новият №9 във Фулъм направи това с фланелката на Манчестър Юнайтед при срещата на "червените дяволи" срещу Блекбърн на 27.11.2010 г. Тогава тимът на Митко печели със 7:1, а Берба бележи феноменалните 5 гола в двубоя.

Освен че Фалкао изравни постижението на българския голмайстор, още с 4-ото си попадение той се превърна в единствения играч от големите 5 първенства на Европа, който бележи 4 или повече попадения.

Друг интересен факт около 5-те попадения на Тигъра е, че той е стрелял точно 5 пъти към вратата на Ла Коруня. Перфектна успеваемост за най-добрия №9 на планетата. Черешката на тортата е фактът, че той мина и Кристиан Виери по голове в един мач. Италианецът беше нанизал 4 попадения срещу Саламанка през 1998, но сега и този рекорд принадлежи на колумбиеца.

"Вкарвал съм пет гола като малък в Богота. Като професионален футболист съм отбелязвал четири гола за Порто срещу Виляреал, но никога не бях стигал до пет попадения в един мач", каза Фалкао пред клубния сайт на Атлетико.

"Радвам, че поставих такова постижение. Докато напусна Атлетико, искам да оставя трайна следа в клуба", каза още той.

Преценете сами чии 5 гола са по-впечатляващи - на Димитър Бербатов или Радамел Фалкао ТУК>>.

Водещи

Най-четени