Федерер възхитен от новата генерация в тениса 16.03 | 14:13

Световният номер 2 не спести похвали към младите играчи, проправящи си път към върха

От iNews.bg

Винаги е хубаво, когато получаваш комплименти, но още по-хубаво е, когато комплиментите идват от тенисиста, спечелил най-много титли от Големия шлем в историята.

Световният номер 2 Роджър Федерер отново отправи похвали към младата генерация играчи в тениса, някои от които и в момента се борят по кортовете в Индиън Уелс. Самият Фед сподели, че с нетърпение очаква срещата с един от тях.

Швейцарецът ще премери сили с 18-годишния Райън Харисън в четвъртия кръг на турнира. Харисън участва в надпреварата с "уайлд кард", като е определян и за една от бъдещите звезди на спорта. До срещата си с Федерер пък Харисън достигна, печелейки сблъсъка си с друг от големите млади таланти в настоящия момент - Милош Раонич от Канада.

"Никога не съм играл срещу някой от тях, като със сигурност ме очаква интересен мач", довери носителят на 16 титли от Големия шлем.

"Определено се чувствам така, сякаш дълго време очаквах идването на тази нова генерация, която да тръгне по стъпките на Рафа Надал, Новак Джокович и Анди Мъри", продължи Фед. "По този начин и аз самият навлязох в тениса, заедно с Марат Сафин, Анди Родик, Давид Налбандиян и т.н. Сега един от тях ще се изправи срещу мен, а аз наистина се вълнувам от това", добави швейцарецът.

Предстоящият двубой с Федерер несъмнено е голям момент за младия Райън Харисън. Попитан, дали може да си спомни ден, когато се е чувствал по същия начин, швейцарецът отвърна:

"Първият път, когато играх срещу Карлос Моя в Марсилия. Тогава участвах в турнира с "уайлд кард", а той бе под номер 3 или 4 в света".

Роджър Федерер победи Карлос Моя с резултат 7-6 3-6 6-3 във въпросния мач през 1999 г.

Най-четени