Феликс Нойротер с втора поредна победа 11.01 | 18:20

Австрийски триумф в спускането при жените

От Божидар Азманов

Феликс Нойройтер спечели гигантския слалом в швейцарския курорт Аделбоден и постигна втора победа за сезона в Световната купа.

Той триумфира в нощния слалом в Бормио преди пет дни, а днешния му успех беше седми в неговата кариера.

Нойройтер финишира с общо време 2:34,60 минути и остави зад себе си Тома Фанара и Марсел Хиршер. Постижението на германеца е повече от добро, след като той бе едва седми след първия манш.

Това е негов първи успех в дисциплината гигантски слалом. С него той се превърна в едва втория германец с победа в гигантския слалом след Макс Ригер, който печели преди повече от 40 години в Монт-Сен-Ан.

Един от основните фаворити Тед Лигети бе трети след първия манш, но отпадна във втория. Аксел Лунд Свиндал пък завърши 12-и и това му позволи да запази преднината си в генералното класиране за Световната купа. Свиндал е начело с 652 точки, следван от Марсел Хиршер 575 и Тед Лигети 333.

В класирането за малкия кристален глобус начело е Марсел Хиршер с 380 точки, пред Алексис Пинторо с 305 и Тед Лигети с 260.

Австрийките Елизабет Гьоргъл и Ана Фенингер пък триумфираха в спускането в Алтенмаркт/Цаухензее.

Гьоргъл стартира с номер 28, но успя да да завоюва първото място. Тя спря хронометрите на 1:47.45 минута и записа своята пета победа в Световната купа.

Чаровната Фенингер пък остана само на 56 стотни след по-опитната си съотборничка, а трета се нареди германката Мария Хьофл-Рийш.

С второто си място днес Ана Фенингер излезе начело в генералното класиране за за Световната купа с 677 точки, шест повече от Мария Хьофъл-Рийш. Тина Вайрайтер от Лихтенщайн, която днес остана четвърта, заема трето място с 659 точки.

Рийш пък остава начело сред спускачките с 325 точки. Следват Мариян Кауфман-Абдерхалден с 291 и Тина Вайратер с 260.

Водещи

Най-четени