Феновете да използват градски транспорт до "Арена Армеец" 07.05 | 17:12

По предварителна информация около един милиард телевизионни зрители по целия свят ще гледат мачовете от квалификационния турнир в София

От Даниел Любомиров

Привържениците, които искат да посетят мачовете от олимпийската волейболна квалификация между 8 и 13 май в София, е добре да използват градския транспорт в столицата, призоваха от БФВолейбол.

Причина за това са недостатъчното места за паркиране на леки автомобили около зала "Арена Армеец", където ще се проведат мачовете, даващи една квота за Олимпиадата в Лондон това лято.

"Призоваваме приятелите на волейбола да идват в залата с градския транспорт. Освен това е хубаво привържениците да дойдат по-рано в "Арена Армеец", а не да чакат последния миг преди започване на мачовете на България", заяви генералният секретар на БФВолейбол Станислав Николов.

До момента за всички двубои на българския отбор от предварителната група са продадени над 30 хиляди билета. За реда в залата ще се грижат доброволци и стюарди, а полицията ще охранява около спортното съоръжение.

Заради късния час на завършване на двубоите градският транспорт в София ще бъде с удължено редовно време, а около зала "Арена Армеец" ще има промени в движението за леките автомобили. За пристигналите по-рано привърженици е предвидена фън зона около залата.

За мачовете на българския отбор ще бъде подготвена специална хореография, а до момента няма официални заявки за билети от агитки на чужди тимове.

За доброто настроение на феновете ще се грижат мажоретки и диско водещ. Българският национален отбор е в група с отборите на Словения, Сърбия и Испания.

Водещи

Най-четени