Феновете на Вила и Селтик замислят мач за Стенли 02.04 | 15:47

Събитието ще бъде изцяло в чест на капитана на „виланите" Петров, който обаче е любимец на феновете на „детелините", след като прекара седем години в гранда от Глазгоу

От Мариян Найденов

В социалната мрежа Фейсбук се зароди идея за приятелски мач между Астън Вила и Селтик в чест на тежко болния емблематичен футболист и на двата тима Стилиян Петров.

Повече от 2 500 души членуват в група, създадена от привърженици на бирмингамския клуб, които вече сериозно обмислят възможността да бъде организиран двубой между бившите европейски шампиони, който да се изиграе на "Вила Парк" в предсезонната подготовка.

Самото съобщение с предложението за контролата е събрало повече от 520 харесвания до момента, а писменото му оформление е изпратено до ръководството на Астън Вила.

Събитието ще бъде изцяло в чест на капитана на "виланите" Петров, който обаче е любимец на феновете на "детелините", след като прекара седем години в гранда от Глазгоу.

Вила и Селтик демонстрират отлични отношения помежду си и често обменят играчи и мениджъри, като Стенли е един от тях.

В групата привържениците предлагат символичната цена на билета да бъде 19 паунда, тъй като българският капитан носи именно този номер. Също така събраните пари от пропуските за мача се очаква да бъдат дарени за борбата срещу левкимията или друга кауза, която Стилиян Петров реши да последва.

Мачове между Вила и Сити в историята не са изобилствали, въпреки че и двата отбора имат богато минало - 2012-та обаче е юбилейна и за "виланите", и за "детелините". Англичаните честват 30 години от спечелването на КЕШ в Ротердам, а Селтик има 45-годишнина от своя европейски триумф в Лисабон.

Страницата в социалната мрежа фейсбук е само една от многото създадени в подкрепа на Стилиян Петров, но е уникална с тази подета инициатива, която е плод изцяло на намеренията на феновете да почетат подобаващо своя обичан капитан.

Водещи

Най-четени