Феновете на Левски развълнуваха футболния свят 28.05 | 17:56

Атмосферата от юбилея на "сините" номер 1 в класация на най-здравите агитки

От Божидар Азманов

Поредно признание получиха тържествата за 100 годишнината на Левски.

На 23 май вечерта "сините" изиграха приятелски мач с Лацио, но голямото шоу бе по трибуните, където около 40 хиляди зрители създадоха невероятна атмосфера.

Феновете на Левски направиха уникална хореография преди старта на двубоя и страхотно пирошоу през първото полувреме и в края на двубоя. То бе кулминацията на тържествата, а точно в полунощ София светна, озарена от невероятни фойерверки и озвучена от камбаните на Васил Левски и мощните скандирания на пълния стадион.

Всичко това бе оценено в класацията на Ultras World, който нареди феновете на "сините" на първо място в класацията на най-здравите агитки на изминалата седмица.

Организацията има над 330 хиляди последователи във Фейсбук, а освен това има собствени канали както в Ютуб, така и в Туитър, като феновете имаха право да гласуват за най-добрите хореографии и изпълнения на феновете през изминалата седмица.

Пето място в класацията заемат феновете на Сараево, четвърти са тези на Юргорден, следват ултрасите на Цървезна звезда и Легия Варшава.

Видеото от атмосферата на Националния стадион "Васил Левски" вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени