Ферари поздрави Михаел Шумахер за 20-годишнината му във Формула 1 25.08 | 17:52

Скудерия Ферари отдаде почит на легендарния Михаел Шумахер, ден след като седемкратният световен шампион отбеляза 20 години от старта на кариерата си във Формула 1

От Мариян Найденов

Скудерия Ферари отдаде почит на легендарния Михаел Шумахер, ден след като седемкратният световен шампион отбеляза 20 години от старта на кариерата си във Формула 1. Пилето дебютира на "Спа" през 1991 г., където и през този уикенд ще се завърне с Мерцедес за предстоящото Гран при на Белгия.

Връзката между Ферари и Шумахер пък е повече от силна, имайки предвид, че германецът завоюва пет поредни световни титли с "черните кончета" в периода между 2000 и 2004 г. Поради тази причина и президентът на италианците Лука ди Монтедземоло го описа като "една от най-важните фигури в историята на Ферари".

"Михаел винаги ще остане в сърцата на всички мъже и жени, които работят в Маранело, както и в сърцата на всички фенове на тима", заяви Монтедземоло пред официалния сайт на Ферари. "Една голяма част от тези 20 години във Формула 1, той прекара именно с нас. Заедно ние успяхме да постигнем резултати, които трудно някой би успял да повтори".

"Неговата страст към състезанията е невероятна, както и старанието, което той влага в това. Заедно с куража и решителността, с които Михаел успя да спечели всички нас. От името на всички във Ферари искам да му благодаря за всичко, което той направи за нас. Изпращам му нашите най-добри пожелания за тази 20-годишнина, която той отбелязва в най-великия спорт на света", добави босът на Скудерията.

Тим шефът на Ферари Стефано Доменикали също се включи към пожеланията по адрес на Шумахер, заявявайки: "Подготовихме нещо малко, с което да отбележим това събитие".

"Дори и днес Михаел да е наш съперник на пистата, той все още е и наш приятел. Няма начин това да се промени, имайки предвид всичко, което споделихме през всички тези години заедно".

"Когато погледна към статистиките на неговата кариера, особено тези, постигнати по време на престоя му във Ферари, проумявам колко невероятни са те. Всъщност не вярвам, че някога изобщо някой би успял да повтори неговите постижения. Разполагам с толкова много лични спомени от времето си с Михаел, някои от които всъщност са свързани именно с тази писта ("Спа", б.а.). Някои други пък са много забавни, поради което и ми е трудно за избера един определен момент от времето ми с него", добави Доменикали.

Водещи

Най-четени