Ферари представя новия болид в края на месеца 04.01 | 15:41

"Скудерията" ще покаже новата кола преди тестовете във Валенсия

От Николай Драганов

Автомобилният гигант Ферари ще представи новия си болид за Формула 1 в края на месец януари. "Черните кончета" ще покажат пред света колата малко преди първите официални тестове за новия сезон, които ще стартират на 1-ви февруари във Валенсия.

Очаква се и други тимове да представят своите болиди в испанския град, където ще се проведат първите от общо четири теста преди началото на сезона. По всяка вероятност от италианския магнат ще спазят традицията и ще покажат новата кола и на базата на тима в Маранело.

Ръководството на Ферари все още не е съобщило точна дата за представянето, но е потвърдило, че новият им болид вече е преминал някои от задължителните тестове за сигурност.

През следващата седмица пък ще бъде първата обща изява на двамата пилоти на "Скудерията" - Фернандо Алонсо и Фелипе Маса. Те ще говорят пред медиите в италианския зимен център Мадона ди Кампильо, където през тази година ще се състои традиционният ски-лагер преди сезона организиран от Ферари.

Първият старт за сезон 2011 във Формула 1 отново ще бъде в Бахрейн, като през тази година пилотите ще премерят сили на общо 20 писти.

Водещи