Ферари ще се бори до последно за титлата във Формула 1 15.06 | 19:39

Президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло насърчи подчинените си за борба до края на сезона

От Константин Симидчийски

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло насърчи подчинените си в отбора да не се отказват от преследване на първото място в класирането, въпреки че Скудерията претърпя сериозно разочарование в Гран При на Канада.

Фернандо Алонсо вече изостава с 92 точки от лидера Себастиан Фетел, а Ферари е с цели 154 назад в сравнение с Ред Бул при конструкторите. В Канада се очакваше "черните кончета" да постигнат най-добрия си резултат за сезона и много специалисти ги определяха като фаворити за първите две места, предвид добрите позиции след квалификациите. Алонсо обаче отпадна след сблъсък с победителя Бътън, а Маса направи грешка, като се завъртя на пистата, опитвайки се да затвори с обиколка свой съперник, което му отреди шесто място.

Пред италианския Sky Монтедземоло изрази своето разочарование от изпуснатия шанс за победа във второ поредно състезание, но подчерта, че предпочита някой от пилотите му да отпадне, след като се е борел за лидерска позиция, отколкото да завърши шести или седми.

"Не искам да говоря за късмет. Алонсо и Бътън имаха равни шансове в онази ситуация, но просто Фернандо отпадна, а Дженсън спечели състезанието. Трябва да продължаваме напред. В Канада имахме много добри шансове и мисля, че във Валенсия също ще бъде така. Трябва да отвърнем на удара, защото сезонът не започна както сме искали. Надеждата умира последна."

Стефано Доменикали пък заяви, че Ферари трябва да се бори за индивидуални резултати оттук нататък и да загърби надпреварата при конструкторите.

"Няма смисъл да гледаме класирането", каза той пред Tuttosport. "Трябва да мислим като един футболен отбор в подобно положение - да гледаме към всеки мач поотделно и да се стремим към атака и победа. Надявам се и другите да бъркат някъде. Във Валенсия и на Силвърстоун ще видим истински промени, провокирани от новите правила, така че се надявам да постигнем максимума на възможностите си."

Водещи

Най-четени