Люис Хамилтън не е преговарял с Ред Бул или Ферари 15.06 | 07:26

Говорител на бившия световен шампион категорично отрече за преговори на Хамилтън с друг отбор от Формула 1

От Краси Киров

Един от говорителите на Люис Хамилтън отрече категорично спекулациите, че в Монреал британският пилот на МакЛарън е разговарял с тим шефа на Ред Бул Крисчън Хорнър, дискутирайки бъдещето си на състезател във Формула 1.

Хамилтън говори на четири очи с Хорнър в разстояние на цели 15 минути, което и отново доведе до съживяване на слуховете, че Ред Бул е възможна дестинация за британеца в бъдеще. Преди няколко месеца световният шампион за 2008 вече отхвърли възможност да кара за световните шампиони в бъдеще, като сега го направи отново, макар и чрез свой говорител.

Английският таблоид Mirror също наля допълнително масло в огъня, твърдейки, че Люис Хамилтън е провел подобна среща и с ръководителя на Ферари Стефано Доменикали. Договорът на британеца с МакЛарън изтича в края на 2012, а по всичко изглежда, че бъдещето му ще бъде широко дискутирано в следващата година.

Всичко написано в пресата пък от своя страна принуди говорител на компанията "XIX Entertainment" - грижеща се за кариерата на Хамилтън, да излезе с официално изявление по въпроса.

"Мога категорично да заявя, че не може да става дума за никакви разговори с Ред Бул или Ферари. Всъщност - с никого. Ако ние имаме подобни намерения, то първо ще говорим с МакЛарън. Люис е щастлив тук, като все още се чувства оптимист за ролята си в тазгодишния шампионат", заявиха от мениджърската агенция.

Един от бившите пилоти на МакЛарън и настоящ анализатор Дейвид Култард вече сподели мнение, че напускане на настоящия му тим може и да се окаже добър ход за Люис Хамилтън и неговата кариера.

"Може би нов отбор е нещо, от което Люис се нуждае. Имайки предвид, че той буквално порасна в МакЛарън през последното десетилетие. По този начин той би смъкнал от плещите си емоционалния багаж, който се натрупва при всяка една дългогодишна връзка", коментира Култард.

Водещи

Най-четени