Фетел: Имахме шанс за победата в Унгария 01.08 | 11:49

Световният шампион вярва, че тимът му е пропуснал добра възможност за победа на Хунгароринг

От Михаела Ганчева

Въпреки че световният шампион Себастиян Фетел стигна до втората позиция в Гран при на Унгария през уикенда най-вече заради различните проблеми на Люис Хамилтън, германецът демонстрира увереност, че е можел да се бори за крайния успех в състезанието.

Немският пилот на Ред Бул потегли от полпозишън, но още преди края на първите десет обиколки бе изпреварен от британския пилот на МакЛарън. По-късно при въртележките на спиранията в бокса Фетел дори се смъкна до трето място, а след това трябваше да изпреварва Фернандо Алонсо за същата позиция. В  крайна сметка купищата грешни решения на Хамилтън във втората половина от състезанието класираха Фетел в призовите места на надпреварата.

"Изпитвах малко проблеми с първия си комплект интермедиа гуми и всъщност загубих заради тях, беше много коварна писта. Пробвах да карам до самия им лимит, като със супермеките вече се чувствах много по-добре, но изоставах прекалено много. Мисля, че всички пилоти трябваше да се съобразяват с условията - и двата пъти исках да вляза в бокса обиколка по-рано", сподели Фетел на пресконференцията след състезанието.

"Беше забавно да се състезавам отново с пилотите на МакЛарън, но с последния си стинт трябваше да оставя Дженсън да напредва, защото имах проблем със спирачките и не исках да рискувам да претоварвам колата 20 обиколки преди края. Според мен имахме шанс за победата, но не се възползвахме от него."

"Чака ни много работа, защото и Люис, и Дженсън са много добри на каквито и да е условия, така че ще трябва да се завърнем на върха бързо. Определено не беше невъзможно да спечелим, но като гледам класирането в шампионата, мисля, че състезанието беше добро. Има много време до края на сезона и виждаме в такива надпревари колко бързо може да се променят събитията. Ще работим много, за да сме силни на Спа", завърши световният шампион.

Водещи