Фетел изпревари всички в третата свободна тренировка 23.07 | 14:07

Световният шампион във Формула 1 даде най-бързо време на пистата "Нюрбургринг" в последните си обиколки на пистата

От Краси Киров

Пилотът на Ред Бул Себастиян Фетел бе най-бърз по време на последната свободна тренировка преди квалификациите за Гран при на Германия.

Световният шампион изчака до самия край на тренировката, като в последната си обиколка потигна време от 1 минута 30.916 секунди и така зае първото място. След него остана съотборникът му Марк Уебър, а трети завърши Фернандо Алонсо от Ферари, който бе сред най-бързите по време на цялата тренировка. След тях останаха Люис Хамилтън и Дженсън Бътън от МакЛарън и Нико Розберг от Мерцедес.

Като цяло днес бе много добър ден за Мерцедес, които показаха, че развитието на колата им върви много добре и двамата пилоти на тима показваха много добри времена. Розберг успя да направи много добро време 20 минути след началото на тренировката, но бързо бе заднимат от Михаел Шумахер.

След това дойде времето на МакЛарън, като и двамата пилоти за кратко заемаха водещата позиция, но бързо бяха изместени от Алонсо. Интересното бе, че трасето бе много студено, което също повлия доста на времената на пилотите.

Като цяло всички водещи пилоти успяха да запишат доста добри времена, като почти всички в един момент бяха с най-бърза обиколка.

В самия край на тренировката дойде времето и на Ред Бул, като те за пореден път показха, че разполагат с може би най-бързата кола на трасето. Двамата пилоти успяха да направят много добри времена в последните си обиколки и завършиха на първо и второ място.

Драмата в края на треноровката бе допълнена от едно много Карун Чандок, който се завъртя в последния шикан на пистата докато останалите коли се прибираха.

Малко преди началото на последната треноровка стана ясно, че Витантонио Луици от Испания Рейсинг ще бъде наказан с пет места, защото скоростната му кутия бе сменена. Той трябваше да изкара още едно състезание със старата си скоростна кутия, но от отбора решиха, че тя трябва да бъде сменена, което ще коства цели пет позиции на пилота.

Водещи

Най-четени