Фетел над всички в тренировката в Сингапур 21.09 | 14:52

Трикратният световен шампион остави Алонсо на повече от секунда зад себе си

От Даниел Любомиров

Себастиан Фетел отново записа най-бърза обиколка в последната свободна тренировка преди квалификациите за Гран при на Сингапур на пистата "Марина Бей".

Световният шампион този път трябваше да се справи с конкуренцията най-вече на Ромен Грожан, който изненада специалистите с доброто си каране с болида на Лотус. В края на петъчния ден предимството на Ред Бул спрямо конкуренцията беше смазващо, но днес съотношението на силите не бе толкова подчертано в полза на "червените бикове".

Фетел спря хронометрите на 1:44.173 минути, като изкара само 15 обиколки на трасето преди началото на квалификациите.

0.191 секунди разделиха трикратния световен шампион и френският пилот на Лотус, като Грожан се справи отлично със супер меките гуми на Пирели. Трети по време остана Нико Розберг с Мерцедес, но на по-сериозна разлика от лидера – 0.568 секунди.

Марк Уебър, който беше най-бърз с медиум гуми в първата част на тренировките, завърши в крайна сметка с 4-то постижение – 0.733 от темпото на съотборника си в Ред Бул. Люис Хамилтън с Мерцедес бе последният, който се вреди в рамките на 1 секунда зад Фетел, изоставайки с 0.748.

Фернандо Алонсо съкрати част от огромния си пасив спрямо Фетел, но въпреки всичко бе далеч зад темпото на германеца – на цели 1.084 секунди, в сравнение с 1.5 в петъчния ден. Серхио Перес с МакЛарън, Нико Хюлкенберг със Заубер, Дженсън Бътън с МакЛарън и Фелипе Маса с другото Ферари допълниха топ 10.

За разлика от съотборника си в Лотус Грожан, бъдещият пилот на Ферари Кими Райконен се представи значително по-зле от очакванията със супер меките гуми и успя да даде едва 12-то време, изоставайки на катастрофалните 1.974 секунди от темпото на Фетел.

Водещи

Най-четени