Фетел посочи KERS-а като причина за успеха, Хамилтън също е доволен 09.04 | 13:16

Германският пилот на Ред Бул е благодарен на системата KERS

От iNews.bg

Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел бе доста удовлетоврен след втория си пореден полпозишън от началото на сезона във Формула 1. Германецът посочи използването на системата KERS като основната причина за триумфа му в квалификациите на пистата "Сепанг" в Малайзия.

От тима на Ред Бул решиха да не използват системата в първия старт за сезона - този в Австралия, но въпреки това Фетел тръгна първи на "Албърт парк", а след това спечели и самото състезание. Днес обаче KERS-a на световния шампион бе инсталиран и според думите на самия пилот, без него днешният успех би бил невъзможен.

"Определено в Малайзия засега е доста по-трудно. Бях доволен от колата, но така и не успявахме да влезем в оптимален ритъм. Знаем на какво е способен болида, така че просто трябваше да вярваме", коментира Фетел след като даде най-добро време в съботния ден на "Сепанг".

"Получихме доста критики, че не сме използвали системата KERS в Австралия, но тук вече успяхме да решим всички проблеми и трябва да призная, че едва ли и двамата с Марк щяхме да сме на тези позиции, ако отново нямахме KERS. Работихме много усърдно, за да може всичко да бъде максимално добре изчислено и сме щастливи, че успяхме да се справим. Сега сме съсредоточени изцяло върху утрешното състезание", допълни германецът.

Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън от своя страна сподели, че не е разочарован от втората си позиция днес.

"Не мисля, че трябва да сме разочаровани. Свършихме много работа от предишното състезание и съм доволен от представянето ми днес," заяви Хамилтън след края на квалификацията за място.

"Обожавам да стартирам от първа позиция, но и сегашното ми място не е лошо. Съперниците ни са много силни и трябва да подобряваме представянето си още", допълни пилотът на МакЛарън.

"Обиколката, която направих в края на квалификацията не бе перфектна, така че има върху какво да работя и да доказвам. В Ред Бул винаги крият някой коз за края на квалификацията за място. Моят тур, който ми отреди 2-рото място не бе отличен, но все пак няма как да съм разочарован," допълни Люис Хамилтън.

Водещи