Фетел продължава да скромничи 26.10 | 16:14

Немецът не мислел за титла, въпреки днешния пол-позишън

От Иво Вецев

"Опитвам се да не обръщам внимание на това кога точно ще спечеля титлата, но е много трудно, защото всеки втори човек в падока ми задава един и същ въпрос", сподели Себастиан Фетел на пресконференцията след края на квалификациите за Гран при на Индия.

3-кратният световен шампион грабна третия си пореден полпозишън на пистата "Буд Интернешънъл" и ще потегли първи в утрешното състезание. Той спечели на това трасе в предишните две надпревари и е на път да бъде коронясан за 4-ти пореден път.

За целта Фернандо Алонсо не трябва да завършва на 1-во или 2-ро място, но от екипа на Ред Бул на няколко пъти подчертаха, че мислят единствено за победа. Поради тази причина "червените бикове" разделиха стратегиите на двамата си пилоти.

Фетел имаше сериозна преднина пред основните си конкуренти от Мерцедес - с меките гуми на Пирели той изпревари с 0.752 секунди Нико Розберг, който ще потегли от втора позиция точно пред съотборника си Люис Хамилтън.

Повечето пилоти на решетката утре ще заложат на медиум гумите на Пирели, които са далеч по-издръжливи. Фетел ще трябва да натрупа солиден аванс с по-меките, по-бързи, но и по-ненадеждни консистенции. В противен случай той може да се окаже извън топ 3 след първите спирания в бокса и да компрометира шансовете си за спечелване на състезанието.

"Интересно е какво ще се случи утре, има интрига, защото аз съм с меките гуми, а всички останали около мен са с различна стратегия. Не можа да кажа, че съм спокоен, защото е точно обратното, но имаме увереността, че можем да изпълним целта си", категоричен бе световният шампион.

Освен, че винаги печели полпозишън и съответно състезанието в Индия, Фетел е бил водач във всички обиколки на пистата "Буд Интернешънъл" до момента. Днес той изкова 43-ата си кариерна победа в квалификациите.

Водещи

Най-четени