Фил Джоунс пропуска срещата с Реал Мадрид 04.03 | 17:47

Защитникът пропусна днешната тренировка и няма да играе в дербито

От Краси Киров

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отписа защитника Фил Джоунс за утрешния реванш срещу Реал Мадрид в Шампионската лига.

Официалният сайт на "червените дяволи" публикува днешно изказване на шотландеца, от което става ясно още, че най-вероятно Рафаел ще се заеме с опазването на Кристиано Роналдо.

Джоунс е пропуснал сутрешната тренировка на тима в Карингтън и по всичко личи, че шансовете му да се възстанови за важния двубой са минимални. Защитникът е извън строя от мача с Рединг за ФА Къп преди 2 седмици.

"Фил не е здрав и няма да се оправи за утре," заяви Фъргюсън.

71-годишният мениджър на Юнайтед разкри, че още не решил дали Гигс ще е титуляр срещу "кралския клуб". Както е известно уелсецът може да запише своя мач № 1000 като професионалист, ако се появи на терена.

"Райън ще се включи в даден момент утре, независимо дали като титуляр или от пейката. Все още не съм решил, но той ще бъде важен за нас," добави Фъргюсън.

Сър Алекс издаде, че бразилецът Рафаел ще бъде ангажиран с опазването на суперзвездата на Реал Кристиано Роналдо и тепърва ще мисли за двойката централни защитници в утрешния сблъсък.

"Хубаво е да имаш такъв проблем - когато тримата ти бранители играят наистина добре. Ще взема крайното решение утре, дано бъде правилното. Но няма как да съм по-доволен от тях тримата," обясни мениджърът на "червените дяволи".

Фъргюсън заяви също, че вълнението му, преди сблъсъка с Реал на "Олд Трафорд", се покачва от факта, че световните медии са фокусирани върху реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига.

"Има огромни очаквания," каза сър Алекс. "Може да го видите по броя на фотографите."

Водещи

Най-четени