Филипо Индзаги стана треньор в Милан, спира с футбола 24.07 | 21:01

Нападателят отбеляза 125 гола като играч на "росонерите"

От Иво Вецев

Ръководството на италианския гранд Милан обяви днес, че ветеранът Филипо Индзаги е назначен на поста треньор в юношеската селекция на отбора.

Това решение на двете страни най-вероятно ще сложи край на футболната кариера на легендарния нападател, който до този момент си търсеше нов клуб, след като договорът му с "росонерите" изтече в края на сезона.

Индзаги беше свързван с трансфер в Англия, където имаше интерес към него от състезаващия се в Чемпиъншип Уотфорд, но Джанфранко Дзола бързо отрече информациите, че англичаните ще вземат нападателя.

Сега той ще поемо кормилото на най-малката формация при юношите на Милан - Аллиеви Насионали, след като е подписал договор с клуба до лятото на 2014-а година.

Филипо Индзаги, който бележеше гол почти всеки път, когато успяваше да избяга от положение на засада, изкара цели 11 години в клуба от Милано. Президентът на "росонерите" брои 37 милиона евро на Ювентус за талантливия голмайстор, а той се отблагодари със 125 гола в 296 мача.

Освен това представянето му донесе 7-ата титла в Шампионската лига за Милан, а той е вторият най-резултатен играч в европейските клубни турнири със 70 гола. Пред него е единствено легендата на Реал Мадрид Раул, който има 77.

Водещи

Най-четени