Филмът за Айртон Сена разплакал Рон Денис 04.04 | 12:54

Босът на МакЛарън призна пред медиите, че е останал много развълнуван от документалната продукция

От Константин Симидчийски

Президентът на МакЛарън Рон Денис сподели пред медии, че е бил много развълнуван от документалния филм за легендарния бразилски пилот Айртон Сена. Филмът на Асиф Кападиа, който разказва за ранните години на бразилеца в отборите на Тоулмън-Харт и Лотус-Рено, преди да премине в тима на МакЛарън-Хонда през 1988-а година, е бил изключително трогателен за Денис, който работи със Сена в МакЛарън.

"Признавам си, в определени моменти на филма се разплаках. Някои от кадрите ме трогнаха много дълбоко", призна Денис за впечатленията си от филма "Сена". "Двамата с него имахме много близка връзка, не беше просто за подписване на договори и други неща".

Фокална точка на филма е съперничеството на Сена с неговия съотборник в МакЛарън Ален Прост. Денис обаче заяви, че не съжалява за искрите, които са прехвърчали между двамата по време на състезанията. "Ако фаворизираш единия пилот в тима и се надяваш само той да ти носи победи, тогава шансовете на тима да стига до победи намаляват. Единственото, което е сигурно от тяхното съперничество е, че успяхме да спечелим 15 от 16 състезания през 1988-а година", каза Денис.

Президентът на тима призна също така, че е бил близък и с други пилоти по време на престоя си в отбора. Денис спомена имената на Мика Хакинен и Люис Хамилтън, като според него настоящата връзка между втория и Дженсън Бътън в тима на МакЛарън е "хармонична". "Сега задачата на Мартин Уитмарш като тим шеф е много по-лесна, отколкото когато аз бях преди години", с усмивка заяви Денис.

Водещи

Най-четени