Флойд Мейуедър спечели титлата в категория полусредна на WBC 18.09 | 12:43

Американецът грабна шампионския пояс след победа с нокаут над Виктор Ортис

От Мариян Найденов

Непобеденият на професионален ринг и петкратен световен шампион Флойд Мейуедър (САЩ) спечели титлата в категория полусредна (до 66,68 кг) на Световния боксов съвет (WBC), след като нокаутира сънародника си Виктор Ортис в 2:59 минута на четвъртия рунд. Преди този мач Мейуедър не се беше бил от победата си над Шейн Мозли през май 2010-та година.

Срещата се проведе в "MGM Grand Garden Arena" в Лас Вегас и бе наблюдавана от над 15 000 зрители, сред които бяха много известни личности като бившият световен шампион в тежка категория Майк Тайсън, американската поп певица Кристина Агилера и баскетболната легенда Меджик Джонсън.

Мейуедър доминираше през първите три рунда на мача, като успяваше да държи съперника си настрана с много движение и тежки удари с дясната ръка в главата на Ортис. В началото на четвъртата част Ортис се хвърли в атаки, за да заличи негативния си актив до момента, но без да иска удари Мейуедър с глава и срещата бе прекратена за малко, а Ортис бе наказан с отнемане на техническа точка.

След като боят бе подновен, Ортис се извини на съперника си, като дори го целуна по бузата. Секунди след това двамата заеха местата си в центъра на ринга, готови да започнат отново, но два бързи удара на Мейуедър свариха сънародника му неподготвен и той падна на земята, а съдията прекрати мача, след като Ортис не успя да се изправи след отброяването на 10 секунди.

Така Флойд Мейуедър остава непобеден на професионалния ринг, а победата срещу Виктор Ортис бе под номер 42 в кариерата му. За успеха си американецът ще пробере най-малко 25 милиона долара, а съперникът му едва 2 милиона.

Водещи

Най-четени