Флоренция взе финала в Световната лига, вижте програмата на България 27.02 | 14:32

Приемаме САЩ във Варна, а Сърбия и Русия в "Арена Армеец"

От Мариян Найденов

Финалите в тазгодишното издание на най-комерсиалния волейболен турнир в света - Световната лига, ще се проведат във Флоренция (Италия), съобщиха от световната централа (FIVB).

Златните медали и чек за 1 милион долара ще си оспорват шест отбора, като името на единия вече е ясно - Италия, който се класира за надпреварата по право като страна домакин.

Днес също така стана ясна и пълната програма за груповата фаза на турнира, в който четвъртият от миналия сезон български национален отбор е в най-силната група B заедно с Русия, Сърбия и САЩ.

Волейболните ни национали започват участието си навръх един от най-светлите за страната ни празници - 24 и 25 май, когато приемат САЩ в зала "Конгресна" във Варна.

След това на 7 и 8 юни приемаме Сърбия в столичната "Арена Армеец". Последното ни домакинство е на 5 и 6 юли, когато посрещаме олимпийския шампион от Лондон 2012 Русия отново в София.

На 14 и 15 юни гостуваме на Русия в Сургут, след което голямото пътуване за възпитаниците на Камило Плачи продължава с визита на САЩ  в "Сиърс Арена" в Хофман Естейтс (Илинойс) на 20 и 21 юни.

На 27 и 28 юни "лъвовете" се изправят срещу Сърбия в "Београдска Арена", а последните мачове в групата са на 5 и 6 юли, когато приемаме Русия.

През 2014-а Световната лига е с нов формат, който включва рекордните в историята на турнира 28 отбора, разделени в седем потока. Според него от групи А и В, в които са най-силните отбори, за следващата фаза ще се класират по два тима.

Финалната шестица във Флоренция ще се проведе от от 16 до 20 юли.

Водещи

Най-четени