Форд заведе съдебно дело срещу Ферари 10.02 | 13:55

Американската компания твърди, че името на F150 е "изплагиатствано" от техен легендарен модел пикапи

От iNews.bg

Американският производител на автомобили Форд заведе съдебно дело срещу Ферари, претендирайки за неправномерното използване на тяхната запазена марка F-150.

Тази година Скудерията кръсти новия си болид F150, в чест на 150-годишнината от обединението на Италия. Според хората от Форд обаче, липсата на тире в името на машината не е достатъчно, за да бъде осъществено разграничение от тяхното F-150.

Екипът от юристи на Форд подаде оплакване пред федерален съд в Детройт, настоявайки Ферари да прекрати използването на името F150 като своя търговска марка. Американците предявиха и искане за финансови обезщетения.

"Ферари употреби по незаконен начин запазената марка "F-150", кръщавайки своя нов състезателен болид "F150", с цел да извлече дивиденти от доброто име, което Форд извоюва с модела F-150 през годините", се казва в оплакването, което Форд подаде в детройтския съд.

От страна на Ферари и Форд не последва коментар по случая, но се очаква американската компания да направи опит да ограничи разпространението на F150 поне на територията на САЩ.

F-150 е най-известният модел пикапи на Форд, който се радва на традиции от над половин век. Американската компания започва произвеждането на своята т.нар. F-серия през 1948 г., като развитието на марката продължава и до днес в различни модели и вариации.

Водещи

Най-четени