Ферари промени името на болида си 10.02 | 17:42

Скудерията преименува машината си в знак на добря воля към Форд

От iNews.bg

Ферари реагира скоростно на претенциите на американската компания Форд и взе решение да преименува името на новия си болид за 2011 г., стана известно преди броени минути.

Както е вече известно, Форд изяви претенции относно името F150, което Скудерията избра за последното си отроче. Ферари кръсти така болида си в чест на 150-годишнината от обединението на Италия, но Форд от своя страна съзря твърде голяма прилика с името на своя модел пикапи - F-150.

Това принуди и ръководството на "черните кончета" да даде "знак на добра воля" към разгневените американци, а от днес F150 вече ще носи името 'F150th Italia'.

И въпреки, че Ферари реши да направи компромис в случая, италианците не пропуснаха да изразят своето недоумение относно претенциите на Форд.

"Относно името на новия болид на Ферари желаем да заявим, че до Форд бе изпратено писмо отговор. Там подчертаваме факта, че името F150 никога не е било, нито пък ще бъде използвано с комерсиална цел или под формата на продукт", се казва в официално изявление от Маранело.

"През тази година решихме да посветим името на колата на едно особено значимо събитие, а именно - 150-годишнината от обединението на Италия. Събитие, толкова важно само по себе си, че италианското правителство го обяви за национален празник".

"Считаме, че болидът F150 не може да бъде объркан с други, достъпни за хората машини на пазара, нито пък може да възникне впечатление, че има каквато и да е връзка с друг автомобил. Поради това и за нас е изключително трудно да разберем гледната точка на Форд по този въпрос", добавят от Ферари.

Водещи

Най-четени