Формула 1 завърши с ново шоу на Фетел 24.11 | 20:49

Немецът счупи брадясал рекорд

От Иво Вецев

Световният шампион Себастиян Фетел записа поредния си успех във Формула 1, след като тази вечер в Гран при на Бразилия отново издуха конкуренцията и завърши в стил поредния сезон в "кралските гонки", който беше доминиран от Ред Бул.

Въпреки че си гарантира титлата отдавна, немският пилот отново беше над конкуренцията и без проблеми завоюва 13-а победа през сезона, изравнявайки постижението за най-много победи в един сезон, който принадлежи на Михаел Шумахер и Ферари.

Също така това беше 9-а поредна победа за Фетел, който изравни и друг рекорд - на пилота Алберто Аскари, който, за разлика от Фетел, записва триумфите си в два различни сезона, а четирикратният шампион - в един.

Марк Уебър пък направи запомнящо се състезание като за последно с екипа на Ред Бул, като завърши на второ място, но отново нямаше как да се пребори с големия си конкурент и вече бивш съотборник Фетел. На трето място завърши Ферарито на Фернандо Алонсо, който разби конкуренцията сред пилотите извън абсолютния шампион Ред Бул.

Фетел завършва сезона с общо 397 точки, изпреварвайки Алонсо с цели 155 точки. Бронзовият медал при пилотите отиде за Марк Уебър, който задмина Люис Хамилтън, завършил едва 9-и днес.

Повече информация и снимки от последния старт във Формула 1 може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени