Франция сътвори чудо, за да играе на Мондиал 20.11 | 00:01

"Петлите" се превърнаха във феникси и отстраниха Украйна

От Даниел Любомиров

Франция постигна малко очаквана победа с 3:0 над Украйна в реванша от баражите за класиране на Световното първенство в Бразилия през 2014-та година и стана първата нация, която заличава пасив от 2 гола след първата среща.

Мамаду Сако откри резултата в 22-ата минута, а Карим Бензема се разписа за 2:0 в 34-ата минута и на толкова ранен етап от реванша задачата на домакините бе почти изпълнена. Второто полувреме протичаше сковано и нервно за състава на Дешам, преди Сако да взриви трибуните в 72-ата минута, правейки 3:0.

Подробности за магическата вечер на "Стад дьо Франс" и видео от головете за гръмката победа на Франция вижте в Sporta.bg

В друг двубой от баражите за Мондиала в Бразилия от зона Европа Хърватия успя да преодолее Исландия и да спечели реванша с 2:0 пред собствена публика на стадион "Максимир" в столицата Загреб.

Марио Манджукич откри резултата в 27-ата минута, но 10 по-късно си изкара директен червен картон и остави "шахматистите" да се борят за правото си да участват на Световно с човек по-малко на терена. Въпреки численото неравенство, Дарио Сърна покачи на 2:0 в 47-ата минута, за да подпечата промоцията на Хърватия, която за 4-ти път ще участва на финали на Мондиал.

Повече подробности за мача и видео от головете, донесли успеха на Хърватия, вижте в Sporta.bg

Гърция бе отборът с най-малко проблеми в реванша си срещу Румъния, като постигна равенство 1:1 на "Арена Национала" в Букурещ и с общ резултат 4:2 се класира за 3-ти път в историята си на Световно първенство.

Костантинос Митроглу откри резултата в полза на "елините" в 23-ата минута и съвсем улесни задачата им, като автогол на ветерана Василис Торосидис в 55-ата все пак върна надеждите на домакините, но те не успяха да сътворят чудо.

Головете и повече подробности за прогреса на Гърция вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени