Фулъм постави ултиматум на Бербатов 12.01 | 16:16

"Той трябва да вкара 20 гола", заяви треньорът Мартин Йол

От Даниел Любомиров

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол заяви, че футболист от ранга на Димитър Бербатов не трябва да се задоволява с моментните си статистически показатели и да се стреми към повече голове в Премиършип.

Българският нападател често получава похвали за цялостната си работа на игрището и засега се е разписвал 7 пъти в английския елит.

Според холандския треньор на "котиджърс" обаче Бербатов трябва да вкара поне 20 гола до края на шампионата в Премиършип.

"Бербатов може и да е доволен, че е вкарал 7 гола досега, но той е такъв играч, който трябва да отбележи поне 20", заяви Мартин Йол преди мача на "котиджърс" срещу Уигън.

"Нашите нападатели не се справят толкова зле в атака, въпреки че напоследък не вкарваме много голове. Ако Бербатов вкара още 13 попадения за нас, ще бъдем много щастливи.

Младен Петрич винаги създава положения от никаква ситуация, а статистиката показва, че вкарва на всеки 2 мача и половина, така че съм доволен от него.

Уго Родайега се разписва на всеки 4 срещи, което ме кара да мисля, че може да се справя малко по-добре.

Засега не печелим толкова точки като домакини, колкото ми се иска. Но не мога да си спомня кога за последно сме имали някакъв спортен късмет.

Единствено срещу Нюкасъл водехме с 2:1 и те уцелиха гредата – само това беше в наша полза напоследък", завърши Мартин Йол.

Водещи

Най-четени