Фърдинанд към Стенли: Остани силен 31.03 | 09:59

Капитанът на българския национален отбор продължава да получава възгласи на подкрепа от свои колеги на Острова

От Константин Симидчийски

След като сериозен брой футболисти от английската Висша лига пожелаха бързо възстановяване на Стилиян Петров, който бе диагностициран с остра форма на левкемия, това сториха и звезди от калибъра на Рио Фърдинанд, Майкъл Оуен, Джак Уилшър, Венсан Компани и други.

Както и става в повечето случаи напоследък, футболистите от Висшата лига използваха популярната социална мрежа twitter, за да отправят посланията си на подкрепа към техния колега.

"Желая всичко най-добро на Петров в битката му срещу рака. Остани силен, братле", написа бившият капитан на Англия и бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

Бившият съотборник на Фърдинанд на "Олд Трафорд" Луи Саха от своя страна добави: "Абидал, Муамба и Петров. Трудно ми е да си спомня за нещо друго като това. Тъжна новина след тъжна новина..."

Кавалерът на Златната топка за 2001 година Майкъл Оуен също се включи към футболистите, изявили подкрепата си към Стенли: "Мислите ми са със Стилиян Петров. Сигурен съм, че той ще се пребори".

Един от най-големите таланти на английския футбол Джак Уилшър също пожела на Стенли да бъде силен. Младият халф на Арсенал написа: "Тъжни новини за Петров.. надявам се, че той ще преодолее това! Мисля за неговото семейство и съотборници".

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани добави: "Тъжни новини. Стилиян е страхотен човек, чудесен капитан и футболист. Желая му всичко най-добро".

Днес Астън Вила излиза срещу лондонския Челси в двубой от Висшата лига, а халфът на "сините" Раул Мейрелеш довери: "Преди утрешния мач, бих искал да пожелая бързо възстановяване на капитана на Астън Вила Стилиян Петров и всичко най-добро в борбата с болеста!"

Водещи

Най-четени