Хамилтън над всички в първата тренировка в Корея 12.10 | 07:36

Фернандо Алонсо се нареди на второ място, Фелипе Маса по-бърз от Себастиан Фетел

От Даниел Любомиров

Един от най-коментираните пилоти в последните седмици - Люис Хамилтън - бе най-бърз в първата тренировка преди Гран при на Корея, което ще се проведе този уикенд на националната корейска писта.

Той зададе темпото с време 1:39.148 минути и по този начин свали от върха дългогодишния си пряк опонент Фернанд Алонсо (Ферари), който водеше в подреждането през почти цялата първа сесия на трасето.

Испанският състезател на Скудерията беше амбициран да покаже далеч по-добро темпо в Корея, отколкото в последните кръгове, защото преднината му начело на класирането при пилотите спрямо действащия шампион Себастиан Фетел вече е само 4 точки.

Така на пистата преди ключовия кръг от първенството Алонсо постоянно подобряваше постиженията си и в крайна сметка спря хронометрите на 1:39.450 минути.

Неговият съотборник във Ферари Фелипе Маса, който продължава да се бори за оставането си в тима, се нареди на 4-та позиция с време 1:39.854 (+0.706) минути. Между двата болида на "черните кончета" се пласира австралийският състезател на Ред Бул Марк Уебър, завършил с 1:39.575 минути.

Действащият световен шампион Себастиан Фетел остана 5-ти, като бе с 940 хилядни от секундата по-бавен от лидера Хамилтън. Двете коли на Ред Бул за малко не се сблъскаха една в друга в края на сесията, след като в последните минути бяха допълнително затруднявани да записват добри времена от усиления трафик на пистата.

Пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг се наредиха 6-ти и 7-ми и като цяло оставиха добри впечатления, въпреки че за известно време Шуми трябваше да се върне в гаража на екипа, защото не се чувстваше уверен в болида си.

Дискредитиралият се напоследък с множеството си инциденти Ромен Грожан от Лотус завърши 8-ми в класирането, следван от британския пилот на Форс Индия Пол ди Реста. Десетката запълни Дженсън Бътън, който остана разочарован от своя МакЛарън, защото темпото му беше с цели 1.332 секунди по-слабо от това на съотборника му Хамилтън.

Водещи

Най-четени