Хамилтън недоволен от темпото на МакЛарън 22.06 | 19:46

Победителят от предишното състезание разочарован от представянето си в свободните тренировки

От Даниел Любомиров

Победителят от предишното Гран при на Канада Люис Хамилтън призна, че петъчните тренировки на пистата във Валенсия не са били особено позитивни за него и за МакЛарън.

Според британския пилот балансът на болида е бил извън контрола му и като цяло постигнатите резултати днес не са се понравили на никого в екипа.

Въпреки незавидната на пръв поглед 14-та позиция, все пак, Хамилтън изостана само с 0.813 секунди от лидера Себастиян Фетел.

"Никак не бях доволен от представянето на колата днес, но не може винаги да се представяме на високо ниво", коментира Люис пред Sky Sports.

"Тази година като цяло сме много добри в намирането на баланса на болида - в петъчните тренировки обикновено се представяме много добре, но този ден не беше такъв.

Всички в екипа обаче знаем какви са точно проблемите ни и имаме достатъчно време до началото на квалификацията, за да ги отстраним. Сигурен съм, че утре ще се борим за челни позиции на пистата", завърши британецът.

Съотборникът на Хамилтън Дженсън Бътън завърши на 12-то място във втората свободна тренировка. В отбора обаче са оптимисти, че ще могат да се състезават успешно за полпозишън в квалификациите, като имат обяснение за незадоволителните резултати в петъчния ден.

"Всъщност, Дженсън се представи много добре", каза Сам Майкъл, спортен директор на МакЛарън. "Много от болидите имаха проблеми с овладяването на предните гуми, което се получи и при него, но направихме важни стъпки напред.

Той записа много добри времена в отделните сектори и ако беше успял да ги съчетае в една обиколка, щеше да бъде далеч по-напред в класирането. Като цяло сме много доволни от темпото на колите ни", завърши Майкъл.

Водещи

Най-четени