Хари Реднап и Тотнъм се разделиха 14.06 | 11:48

Специалистът напусна "Уайт Харт Лейн", въпреки че се очакваше да поднови своя договор

От Божидар Азманов

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап напусна Тотнъм, потвърдиха на официалния сайт на клуба.

Специалистът има още една година от своя договор, но спекулациите, че ще напусне започнаха още с края на сезона. Той обаче бе обявил, че има желание да поднови контракта си за дълъг период от време.

По-рано тази седмица Реднап отхвърли тезите че е в конфликт с президента на клуба Даниел Леви и че смята да прекрати своя договор. След срещата между двамата в сряда обаче споразумение не е било постигнато.

Специалистът бе на "Уайт Харт Лейн" от четири години. Миналият сезон Реднап изпълни целта да класира Тотнъм в четворката на Премиършип, но лондончани ще пропуснат Шампионската лига заради успеха на Челси във финалния мач срещу Байерн Мюнхен.

Бившият мениджър на Портсмут, Уест Хем и Саутхемптън бе спряган за сигурен наследник на Фабио Капело на поста национален селекционер на Англия, но от Тотнъм поискаха 10 милиона паунда за да разтрогнат с него.

В крайна сметка начело на "трите лъва" застана Рой Ходжсън, а именно това се сочи като една от основните причини Реднап да влоши отношенията си с клубната управа.

"Насладих се на времето прекарано в Тотнъм и наистина съм горд от постигнатото. Това бяха четири фантастични години. Тъжен съм, че си тръгвам, но искам да благодаря на играчите, на всички служители и на феновете за невероятната им подкрепа", се казва в официалното изявление на Реднап, публикувано на сайта на Тотнъм.

Президентът Даниел Леви също благодари на специалиста за свършената работа.

"Това решение в накакъв случай не омаловажава отличната работа на Хари в клуба. Искам да му благодаря за всички успехи и неговият принос. Той винаги е добре дошъл на "Уайт Харт Лейн".

За евентуален заместник на Хари Реднап се спряга името на мениджъра на Евертън Дейвид Мойс.

Водещи

Най-четени