Харумафуджи се оказа прекалено силен за Даниел Иванов 19.11 | 12:42

Само няколко секунди бяха необходими на монголеца, за да сломи съпротивата на Аоияма

От Мариян Найденов

Даниел Иванов - Аоияма допусна трето поражение в схватката си от 10-ия кръг на Големия есенен турнир по сумо във Фукуока.

193-килограмовият имаше трудната задача да се изправи срещу непобедения до момента велик шампион Харумафуджи. Опитът и класата на монголския "йокодзуна" си казаха думата и Аоияма се озова на дохиото броени секунди след началото на срещата. Харумафуджи използва техниката "уватенаге”, за да се поздрави с десетата си поредна победа.

За Даниел Иванов това бе второ поредно и общо трето поражение в надпреварата, но въпреки това балансът му продължава да бъде много добър - 7 победи и 3 загуби, което го нарежда в челото на класирането пет кръга преди края.

В 11-ия ден на турнира Аоияма ще се изправи срещу "одзеки” Кисеносато, който е със съотношение 8-2 до момента. Това ще бъде пета среща между двамата, като Даниел Иванов няма успех в четирите им предишни двубоя.

Другият български представител в елитната дивизия "Макуучи" Калоян Махлянов - Котоошу ще изгуби втория си по сила ранг в сумото - "одзеки", след като се отказа от участие в турнира преди схватките от 4-ия кръг заради контузия в рамото.

Освен Харумафуджи, с пълен актив от 10 победи във Фукуока продължава и другият действащ "йокодзуна” Хакухо, който не срещна проблеми срещу Точиновака.

Видео от схватката между Аоияма и Харумафуджи може да видите в Sporta.bg.

Най-четени