Хиршер и Фенингер с по още една купа за финал на сезона 16.03 | 14:43

Свърши кампанията в алпийските дисциплини

От Даниел Любомиров

Австрийските звезди на алпийските дисциплини в ските Ана Фенингер и Марсел Хиршер добавиха по още едно отличие в последните състезания от сезона, след като вече си бяха осигурили големите Кристални глобуси като шампиони в Световната купа при жените и мъжете.

Хиршер спечели последния старт за настоящата кампания – слалома в швейцарския зимен център Ленцерхайде и се окичи с глобуса като номер 1 в дисциплината през сезона. Австриецът се пребори с конкуренцията на най-добрия германец в ските Феликс Нойройтер и го победи само с 15 точки в крайното класиране на слалома за 2013/2014.

Това бе последният малък Кристален глобус при мъжете, който трябваше да бъде разпределен. Вчера Хиршер изпусна за 0.01 секунди да спечели и титлата в гигантския слалом, която за 5-ти път отиде в колекцията на олимпийския шампион от Сочи 2014 Тед Лигети.

В дисциплините спускане и Супер-Г номер 1 в кампанията е Аксел Лунд Свиндал, който бе основен съперник на Хиршер и за титлата в Световната купа, но загуби шансовете си вчера след отпадане в първия манш на гигантския слалом.

При жените Ана Фенингер попречи на Джесика Линдъл-Викарби да стане едва втората шведка в историята (след Аня Першон, която го направи на три пъти) с титла в гигантския слалом.

Фенингер спечели състезанието в Ленцерхайде и оглави крайното класиране в дисциплината за сезона, докато Линдъл-Викарби – 3-та в последния старт – трябваше да се задоволи с втората позиция в генералната таблица.

Така Фенингер има две купи за този сезон, като към тях може да се добави и златния олимпийски медал от Сочи 2014 в Супер-Г. В тази дисциплина за Световната купа обаче номер 1 през кампанията е Лара Гут.

Мария Хьофъл-Рийш спечели глобуса в спускането, а в слалома титлата си осигури 19-годишната американска звезда Микаела Шифрин.

Водещи

Най-четени