Христо Стоичков: Опетниха името ми 04.10 | 18:24

За разлика от него Борислав Михайлов е бил тайно на разпит в ГДБОП

От Краси Киров

Легендарният български футболист Христо Стоичков не остана доволен от отношението на медиите към него. Днес Камата бе на разпит като свидетел за "черно тото" в ГДБОП.

Както е известно в последните месеци Стоичков открито нападна президентът на БФС Борислав Михайлов, като на няколко пъти намекна за "черно тото" и други скандални неща, които се случват в централата.

"Медиите в България ми опетниха името. В цяла Европа се появиха информации, че ме разследват за "черно тото", а пък аз всъщност само помагам на разследването," заяви Христо Стоичков на излизане от ГДБОП.

"Обаждат ми се хора от цял свят, от Америка. Питат ме каква е тази работа с черното тото. Аз как да си изчистя името, как да го направя? Замесват ме в такива работи, но аз не участвам", добави Стоичков.

Също така днес стана ясно, че освен Стоичков на разпит е бил и Борислав Михайлов, който обаче е бил тайно в ГДБОП без знанието на медиите. Според директора на ГДБОП Станимир Флоров, ще има и още футболни функционери, които ще бъдат поканени на разговори по тези теми.

"Добре е, че футболните хора се отзовават на тези разпити. Г-н Стоичков не е единственият, който дойде, разпитахме и Борислав Михайлов. Правим всичко възможно манипулирането на мачове да не се случва повече.

Ние никога не сме спирали да се занимаваме с този проблем, но без подкрепата на хората, които са вътре в нещата, няма как да се преборим. Не се занимаваме с конкретни мачове, а със съмнителни резултати. Следим движението на хората около тези резултати, които си контактуват с групи, които уговарящи мачове ", сподели още Флоров.

Двамата споделиха, че е имало съмнения за "черно тото" в двубоя Литекс - Калиакра 5:0 през миналия сезон, но никакви доказателства не са намерени.

В България най-сетне като, че ли започва война нещо като война с "черното тото", защото последните години само се говореше за това, но сега има повече конкретни действия. Все още нищо не се е случило и сме далеч от страни като Италия, където арестуваха някои много известни имена на футболисти и футболни функционери.

Именно в Италия стана ясно, че един от лидерите на най-голямата организация свързана с парите от "черното тото" е българин. В България пък съвсем до скоро се твърдеше, че "черно тото" няма.

Водещи

Най-четени