Хубчев: Мачът за Суперкупата е най-важният за нас 10.07 | 12:01

Наставникът на Берое бе избран за треньор на месец май

От Божидар Азманов

Наставникът на Берое Петър Хубчев спечели анкетата за треньор на месец май. Специалистът събра 12 гласа и изпревари треньорката на женския ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева, която остана с 10 и наставникът на шампионите от Лудогорец Ивайло Петев с 3.

Хубчев говори пред медиите след награждаването, като сподели мнението си за двубоя за Суперкупата срещу разградчани довечера.

"Не мога да кажа, че съм очаквал да бъда пръв. Това е едно признание и престижна награда, благодаря на всички, които са гласували за мен", сподели специалистът.

"Мачът за Суперкупата е въпрос на престиж за нас. Ще подходим абсолютно сериозно. За нас всеки следващ мач е най-важният. Ще бъде много трудно, но заслугата за двубоя е на самите футболисти и ще се опитаме да го изиграем по най-добрия начин."

"Ако трябва да бъда честен, не съм се замислял за интереса към този мач, но смятам, че това е въпрос на организация. Смея да кажа, че една от причините да няма интерес е, че не се намират точните дати и стадиони.

Мачът трябва да се играе преди началото на шампионата, но въпросът е кога и къде, а понякога и кои отбори ще играят. Аз съм сигурен, че от страна на нашите фенове ще има голям интерес", категоричен бе Хубчев.

"В един финал шансовете са равни, колкото и да е голяма разликата между противниците. Подобен въпрос ми зададоха и преди Купата на България, а след това отборът, който бе фаворит, не спечели."

"Нашият тим не е в оптимална форма, но това е нормално, всеки отбор е в такова състояние след края на подготовката и преди началото на шампионата."

"Политиката ни е всеки мач да е най-важен. Без значение дали е репетиция, генерална репетиция или контрола. За мен най-важното е след него да няма контузии. Но няма да пазя никой. Ако трябва, след няколко дни ще играят същите."

"Елио Мартин и Лузейро със сигурност отпадат. С игрите си в последните месеци те доказаха, че са ключови футболисти, но при нас няма титуляри и резерви, разчитаме на всички. Затова не сме привлекли и никой нов освен Благой Макенджиев", разкри Хубчев, който призна, че старозагорци не са тренирали дузпи преди финала за Суперкупата.

Той говори и за селекцията в състава, като бе категоричен, че няма да привлича футболисти, които не отговарят на изискванията ми.

"До последния ден, в който имаме шанс да привлечем нов футболист, ще се опитаме да го направим, но при три условия - да помогне на отбора, да отговарят финансовите му претенции на нашите възможности и какво представлява в чисто човешки план", заяви треньорът на Берое.

Той добави, че редът и дисциплината са от основно значение, за да се справят футболистите със сгъстения цикъл, който предстои през новия сезон в България.

"Сега чувам, че ще има по два мача за Купата. Не е хубаво да се връщаме назад, но ние два месеца и половина играхме в този цикъл през пролетта. Беше много трудно, защото нямаме голям кадър, но момчетата издържаха физически. Ще се опитаме да го направим и тази година, ако се случи. За това трябва да има ред, дисциплина и максимална тренираност на отбора. Без тези неща няма как да се случи. Надявам се да издържим докрай", сподели Хубчев.

Специалистът коментира и предстоящия сблъсък за Лига Европа срещу Апоел (Тел Авив), като заяви, че според него израелският тим е фаворит.

"Имаме достатъчно информация за Апоел. Те са фаворитът в този двубой. Моята амбиция е да играем без страх. Поне на книга имат по-големи възможности от нас", заключи Хубчев.

Водещи