Лудогорец и Берое излизат в битка за Суперкупата 10.07 | 10:31

"Орлите" и "заралии" ще репетират преди началото на кампаниите си в Европа

От Даниел Любомиров

Лудогорец и Берое излизат от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски", за да направят официалното откриване на новия сезон в българския футбол с битка за Суперкупата.

И двата отбора за участват за втори път в дуела за този престижен трофей в рамките на 4 години, като разликата е, че "орлите" спечелиха своя мач срещу Локомотив (Пловдив) и имат на сметката си една Суперкупа.

Ако днес Лудогорец отново успее да надделее, ще стане първият провинциален отбор и първият освен голямото дуо Левски и ЦСКА с повече от 1 трофей.

Това ще бъде 11-ото провеждане на двубоя за Суперкупата на България, като първият път е през 1989 година, но тогава срещата не се превръща в традиция. От 2004 година финалът е възобновен и не е бил прекъсван, като ЦСКА има 4 отличия, Левски - 3, а по 1 имат Литекс, Локомотив (Пловдив) и Лудогорец.

Освен всичко друго срещата на Националния стадион ще бъде генерална репетиция за Лудогорец и Берое преди началото на кампанията им в Европа. "Орлите" имаха късмет в жребия за втория предварителен кръг на Шампионската лига и изтеглиха един от най-леките (с оглед на останалите възможни) съперници – Слован (Братислава).

Берое ще има тежка задача във втория предварителен кръг на Лига Европа, защото ще мери сили с израелския гранд Апоел (Тел Авив).

Лагерът на Лудогорец

Старши треньорът Ивайло Петев вероятно ще заложи сред титулярите на две от новите си попълнения – Христо Златински и Мишел Платини. По принцип наставникът на "орлите" ще използва възможността да прецени на кои футболисти да разчита в битките със Слован.

Единствените въпросителни пред Петев в избирането на титулярите са дали бранителите Йордан Минев и Александър Барт са готови да помогнат на отбора, защото и двамата са контузени.

По вероятно е и двамата да отсъстват от състава, а вместо тях да видим Теро Мантула и Витиня. Другите бранители ще бъдат Козмин Моци и Жуниор Кайсара.

В халфовата линия, освен Златински, би трябвало да излязат Михаил Александров, Светослав Дяков, Иван Стоянов и Марселиньо.

Единствен по-изнесен напред нападател ще бъде Мишел Платини, който ще търси първия си гол с екипа на "орлите".

Лагерът на Берое

Старши треньорът Петър Хубчев също има проблеми с контузени футболисти – Алберто Лоузейро със сигурност е аут за мача, както и Елио Мартинс, въпреки че поднови тренировки.

С тези изключения "заралии" ще могат да излязат в оптимален състав на Националния стадион, като добрата новина е, че дефанзивният халф Игор Джоман вече тренира пълноценно и може да започне като титуляр.

Веселин Пенев, Георги Динков, Здравко Илиев и Пламен Крумов ще се борят за място в квартета в ариергарда заедно с Владимир Зафиров, Иво Иванов и Борислав Стойчев.

Водещи