ЦСКА взе своето в Етрополе, Платини и Анисе бележат отново 02.12 | 16:03

"Армейците" постигнаха солидна победа над Чавдар

От Даниел Любомиров

ЦСКА постигна ценна и важна победа с 2:0 в гостуването си на Чавдар (Етрополе) и по този начин почти сигурно си подпечата класиране за четвъртфинал в туринира за Купата на България.

Мишел Платини реализира втория си гол в надпреварата и общо 7-ми за сезона в 7-ия си двубой, откакто получи картотека и може да защитава червената фланелка.

Той откри резултата в 29-ата минута след чудесен пас на Иван Бандаловски, който се отличи с прекрасен пробив по десния фланг между няколко защитници на Чавдар.

Абел Анисе затвърди подобряването на головата си форма и също се разписа, за да оформи крайното 2:0 в 92-ата минута, след като с глава засече центриране на Сержиньо. Мадагаскарецът за първи път се разписва в турнира за Купата на България, като иначе има и 4 попадения в 11 мача от Виктория футболно първенство.

Анисе нямаше попадение от 5-ия кръг на А група, когато за последно порази мрежата на Ботев (Враца), но иначе още преди 4 дни прекрати головата си суша с попадение в 89-ата минута срещу Пирин (Гоце Делчев) за изразителния успех с 5:0.

Единствената неприятна новина за "армейците" и Стойчо Младенов след днешния сблъсък е принудителната смяна на Апостол Попов в 62-ата минута, когато на негово място се появи Жереми Родригес.

Попов се контузи при единоборство с Николай Стоилков от Чавдар и двамата останаха да лежат на терена, след което бранителят на "червените" получи лекарска помощ и се разбра, че не може да продължи мача.

С влизането на Родригес се наложи промяна на тактическата постройка в защита за ЦСКА, като Иван Бандаловски заигра като централен бранител, а резервата Родригес застана на десния бек.

Още в 10-ата минута Попов удари гредата с хубав удар с глава, след като получи топката от центриране на Сержиньо. Иначе домакините поглеждаха доста смело към вратата на ЦСКА в първия половин час и регистрираха три опасни удара към Томаш Черни.

В 24-ата минута Почански дори излезе очи в очи с вратаря на "армейците", но не можа да го преодолее с удара си и стигна само до корнер.

Великолепният рейд по десния фланг на Бандаловски размина няколко бранители на Чавдар, а подаването на Бандата към Платини също беше отлично. Последвалият точен удар в мрежата на бразилеца категорично пречупи домакините и те категорично се пречупиха психически.

До края на срещата интрига нямаше, като през второто полувреме по-именитият отбор имаше надмощие и логично стигна и до втори гол, въпреки че възпитаниците на Стойчо Младенов не играеха на високи обороти.