ЦСКА гази за 13-ти пореден път във В група 04.11 | 19:50

Сливнишки герой не можа да удържи "армейците"

От Даниел Любомиров

ЦСКА зарадва 4-5 хиляди фенове на стадион "Българска армия" с 13-ата си поредна победа в българската В група, след като надделя с 2:0 в символичното си домакинство на един от най-силните отбори в трета дивизия – Сливнишки герой.

Повече подробности за срещата Сливнишки герой - ЦСКА вижте в Sporta.bg

"Домакините" успешно ограничаваха действията на съперника през първото полувреме и се опазиха от инкасиране на гол или допускане на чисти положения, но както често се случва през сезона срещу аматьорските отбори, ЦСКА просто физически смаза съперника след почивката.

След огромна порция сериозни пропуски от изгодни ситуации все пак "армейците" откриха резултата в 72-ата минута с гол на резервата Преслав Йорданов, който засече центриране отдясно на Борис Галчев.

В 87-ата минута отлично включилият се след почивката Петър Витанов бе на правилното място в наказателното поле, за да направи резултата 0:2, след като до него стигна топката при центриране от корнер.

Много усилия за ЦСКА хвърли Момчил Цветанов, но той именно пропиля най-голямата част от ситуациите пред противниковата врата и бе заменен след почивката. Старши-треньорът на "армейците" Христо Янев пък смени десния бек Кирил Динчев за втори таран в лицето на Преслав Йорданов и смяната на схемата му се материализира в победен гол.

Двубоят завърши с ненужно грубо влизане на Светослав Диков в краката на Виктор Райчев и втори жълт картон за футболиста на Сливнишки герой.

ЦСКА продължава да води убедително във В група с 39 точки от 13 кръга и голова разлика 56:1, като Сливнишки герой инкасира най-минималното поражение от мачовете с 31-кратните шампиони. Вторият Витоша е с 34 пункта, след като по-рано днес срази Германея с 5:0, а Сливнишки герой е трети с 31.

Водещи

Най-четени