ЦСКА записа първа победа за годината 03.02 | 19:32

"Червените" се наложиха с 3:1 над швейцарския втородивизионен Биел

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА се поздрави с първа победа за годината, след като се наложи с 3:1 над швейцарския втородивизионен Биел във втората си контрола от лагера в Турция.

Дебют за "армейците" направи новото попълнение Нджонго Присо, а головете отбелязаха Жуниор Мораеш, Антон Карачанаков и Мишел Платини. Почетното попадение за швейцарците пък бе дело на Дуден.

Срещата започна чудесно за "червените", които поведоха още в 3-ата минута, когато Жуниор Мораеш открадна една лошо върната топка от защитата на Биел и с премерен удар в долния ляв ъгъл откри резултата.

Радостта на ЦСКА обаче не трая дълго, защото само след три минути (6') швейцарците изравниха. Дуден стреля от около 20 метра, Райс Мболи не се намеси по най-убедителния начин и топката влезе във вратата му за 1:1.

ЦСКА отново излезе напред в резултата след 17 минути игра, а точен бе Антон Карачанаков, който се възползва от центриране на Мораеш в наказателното поле - 2:1.

В 22-ата минута хубав извеждащ пас на Присо намери Мораеш, той напредна и стреля, но топката срещна една от страничните греди. Десет минути по-късно (32') Борис Галчев пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но вратарят на Биел изби в корнер.

Швейцарците отговориха с ефектна задна ножица на Егли в 33-ата минута, но Мболи бе на мястото си и спаси. Шест минути по-късно (39') пък голмайсторът Дуден бе близо до гола след опасен удар с глава, но Мболи отново се намеси решително.

В 41-ата минута швейцарците направиха може би най-големия си пропуск в мача. Сафари догони една топка малко преди да излезе в аут и отправи диагонален изстрел покрай Мболи, коженото кълбо мина почти по цялата голлиния, но за късмет на вратаря излезе в аут.

След почивката ЦСКА започна по-активно и това даде резултат още в 49-ата минута, когато Борис Галчев центрира от ъглов удар, а Мишел Платини засече топката с глава за крайното 3:1.

Биел отвърна с хубава атака в 55-ата минута, но Мболи парира изстрела на Морено.

До края на мача темпото на игра спадна, като за това допринесоха и множеството смени, които двамата треньори извършиха.

Все пак ЦСКА имаше възможност да направи победата си по-изразителна, но Платини, Присо и Йовчев не успяха да се възползват от предоставилите им се възможности.

Футболистите на Биел също имаха своите положения, но заменилият Мболи Благой Макенджиев на два пъти се отличи с решаващи намеси след удари на Дусин.

В крайна сметка до нов гол в срещата не се стигна и ЦСКА се поздрави с първата си победа за 2012 г., след равенството - 1:1 със Свиленград и загубата с 3:1 от румънския Конкордия в първата си проверка в Турция.

Следващите мачове на ЦСКА ще бъдат от четиристранния приятелски турнир с отборите на с Динамо (Букурещ), Зимбру (Кишинев) и Будучност (Подгорица).

Водещи

Най-четени