ЦСКА не стигна дори до равен срещу Рапид Букурещ 11.02 | 20:29

"Армейците" могат да съжаляват за пропуснатите си положения, главно след почивката

От Даниел Любомиров

ЦСКА записа ново поражение от румънски столичен отбор, като падна с 1:2 от Рапид Букурещ в контрола, играна в турския курорт Анталия.

Преди 2 дни "червените" загубиха финала на четиристранния турнир "Таурус къп" от друг гранд от северната ни съседка – Динамо, също с 1:2.

"Армейците" изпуснаха един куп положения по време на срещата, като най-активен по този показател беше Жуниор Мораеш, който все пак асистира за единственото попадение на българския отбор.

То бе дело на Мишел Платини в 4-ата минута, но в 36-ата Тейшейра изравни, а в 74-ата Григоре даде аванс на Рапид от спорна дузпа.

Треньорът Димитър Пенев включи дошлия на проби защитник Илиас Хадад, който за втори път ще кара лагер с отбора и изигра пълни 90 минути. Бившият юношески национал на Франция Стефан Тико се появи на терена през второто полувреме, като също е на проби и пристигна снощи.

Новото скандално попълнение на "армейците" Абел Анисе пък престоя на игрището само 40 минути, защото получи контузия и трябваше да напусне принудително.

На вратата отново бе застанал Райс Мболи, а пред него оперираха Иван Бандаловски, Хадад, Ангел Грънчов и Пламен Дечев, който бе заменен на почивката именно от Тико.

След контузията на Анисе в игра се появи Станислав Костов, с което се изчерпаха промените в състава на Димитър Пенев. Цял мач записаха капитанът Борис Галчев, Петър Стоянов, Нджого Присо и нападателите Жуниор Мораеш и Мишел Платини.

Именно дуото в атака удари Рапид още в 4-ата минута, след като Мораеш намери отлично Платини, който въпреки малкия ъгъл успя да промуши топката в мрежата на Коман за 1:0.

През първото полувреме като цяло играта бе двуостра и двата тима редуваха акции към противниковата врата. Присо можеше да се разпише в 30-ата минута, ако бе проявил повече самочувствие в предни позиции, а най-често към вратата на Рапид стреляше Мораеш.

Именно той отправи хубав удар в 34-ата минута, но не можа да намери целта, след което последва опасна атака на румънците, довела до изравнителния гол.

Продължителните разигравания пред наказателното поле на ЦСКА не бяха прекратени от бранителите на "армейците", като кълбото стигна до Тейшейра и той от десетина метра простреля Мболи за 1:1.

Сгъстената защита на Рапид не позволяваше на българския отбор да немри целта за втори път, но след почивката Мораеш имаше достатъчно възможност да се разпише.

Неговите шутове често биваха и блокирани от многото играчи на тима от Букурещ пред пеналтерията, а в 62-ата минута топката трябваше да бъде чистена от голлинията след удар на Платини.

В 74-ата минута при една от редките атаки на Рапид Сурду се строполи в пеналтерията и реферът отсъди спорна дузпа за румънците, която Григоре превърна в гол – 1:2.

В 78-ата минута Мораеш бе изведен сам срещу вратата на Батка, който замени Коман на вратата на Рапид, като бразилецът се застуети и позволи кълбото да му бъде отнето.

До края на срещата "червените" не успяха да пробият добре подредената отбрана на румънския отбор и не стигнаха дори до равенство.

Водещи