ЦСКА отпадна от Купата на CEV след нова загуба от Латина 01.11 | 23:41

"Червените" ще продължат участието си в Европа в по-слабия турнир - "Чалъндж къп"

От Мариян Найденов

Разкъсваният от финансови проблеми отбор на ЦСКА очаквано отпадна от турнира за Купата на CEV, след като претърпя втора загуба от водения от бившия селекционер на България Силвано Пранди тим на Андреоли (Латина).

След загубата с 3:0 в първата 1/16-финална среща в София, днес възпитаниците на Александър Попов успяха да вземат един гейм в реванша в Италия, но в крайна сметка загубиха мача с 3:1 (25:16, 25:15, 23:25, 25:21) и напускат надпреварата.

За ЦСКА остава утехата от достойното представяне срещу силния италиански тим, въпреки многото проблеми в лагера на "червените". Както е известно отборът беше принуден да продаде двама от волейболистите си, за да събере пари за пътуването до Италия.

Освен това ЦСКА ще продължи участието си в Европа в по-слабия турнир - "Чалъндж къп", където на 1/16-финалите ще срещне победителя от двубоя между швейцарския Тилбург и чешкия Дукла (Либерец). Първият мач е на 5 декември в София.

Иначе Андреоли не срещна кой знае какви проблеми срещу "червените", като набързо набързо взе първите два гейма, съответно с 25:16 и 25:15.

Най-оспорван бе третият гейм. На второто техническо прекъсване домакините водеха с 16:13, но след това ЦСКА стигна до обрат, повеждайки с 19:18, а след това и с 22:20, за да затвори частта с 25:23, измъквайки гейм на Латина. Четвъртата част се оказа последна в мача, след като италианците натрупаха аванс от няколко точки и успяха да го задържат до края, печелейки гейма с 25:21, а с това и срещата.

Така отборът на Андреоли (Латина), за когото това е дебют в евротурнирите, се класира за осминафиналите в надпреварата, където ще срещне финландския ВеЛаПе (Састамала).

Водещи