ЦСКА официално се раздели с Йешич 12.03 | 15:13

Бившият вече наставник "червените" нападна Мишел Платини и Иван Бандаловски

От Божидар Азманов

Миодраг Йешич и ЦСКА официално се разделиха. Това стана ясно преди минути, когато сръбският треньор напусна "Българска Армия".

След като водиха преговори в продължение на няколко часа, в крайна сметка двете страни стигнаха до споразумение и ще се разделят по взаимно съгласие без усложнения около прекратяването на договора на досегашния наставник на "армейците".

Йешич бе изпратен до своя автомобил от изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков, като двамата се разделиха с прегръдка и пожелания за успех.

"Разделяме се като приятели, по взаимно съгласие. Всичко е точно между нас. Благодарих на Йешич за това което направи. Имахме други идеи, друга нагласа, но не се получиха нещата. Желая му успех, той е голям треньор, знам, че ще постигне резултати и отново го очаквам тук", бяха думите на Венци Живков, който преди срещата сподели, че ЦСКА ще трябва да удовлетвори исканията на Йешич, но той ще си тръгне с добро от "Българска Армия".

Бившият вече наставник на ЦСКА не пожела да коментира обстойно случилото се с него, като заяви, че докато е на работа в един клуб дава всичко от себе си, но когато си тръгва няма смисъл да говори. Той обаче индиректно нападна Иван Бандаловски и Мишел Платини, с които бе в конфликт.

"Докато работя някъде се опитвам да направя нещата. Това е моят принцип на работа. Имам си визия как да го направя. Казах ви и на вас и на всички, че съм намерил пътя, по който да тръгне отбора. Но за да се направят нещата трябва и малко време. Имаш време или нямаш време? Очевидно моето време изтече и няма какво повече да кажа за клуба.

Докато съм на работа в един отбор казвам всичко. Без значение дали е ЦСКА или някой друг. Докато работя някъде се опитвам да направя нещата, така както аз ги виждам. Няма какво да говорим сега, когато си тръгвам. Как е било и защо е било така. Не е коректно. Не искам да преча на другите хора, които ще дойдат.

Пожелавам успех на момчетата, които бяха в групата в последния мач и които се раздаваха максимално. Дали са играли добре или лошо няма значение. Важното е като професионалист да даваш максимума от себе си. Благодарен съм на всички момчета, които бяха в групата, особено на младите, които се влязоха в игра. В ЦСКА има качество, има всичко, но си има и друга визия, различна от моята.

На тези 18 футболисти, които бяха в групата им пожелавам всичко най-хубаво и да се раздават така, както в последния мач. Тези, които не бяха в групата, им пожелавам да са живи и здрави и да стоят по-далеч от мен", коментира Йешич на раздяла.

Мястото на Йешич ще бъде заето от Милен Радуканов, който влезе на преговори заедно със сърбина. Радуканов ще води следобедното занимание на ЦСКА базата в Панчарево, а след това ще бъде представен и официално като наставник на 31-кратните шампиони.

Малко след като бившият вече треньор на ЦСКА напусна Борисовата градина, на стадиона се появи и собственикът на клуба Димитър Борисов.

Водещи

Най-четени