ЦСКА преговаря с двама треньори 04.01 | 13:20

Най-вероятно става въпрос за Миодраг Йешич и Милен Радуканов

От Краси Киров

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви след уволнението на Стойчо Младенов, че в момента се водят преговори с два треньорски екипа.

В началото на следващата седмица ще трябва да стане ясно името на новия наставник на "червените".

Живков не пожела да назове имената на треньорите, с които се преговаря. Той обаче разкри, че става въпрос за българин и чужденец.

Според източници на Sporta.bg става въпрос за спряганите от известно време имена на Миодраг Йешич и Милен Радуканов.

Двамата вече са водили отбора на ЦСКА през годините и сега собствениците на клуба отново се обръщат към техните услуги.

Йешич бе в основата на едни от най-големите успехи на "червените" в последните години. Той спечели една титла и записа паметните победи над Ливърпул на "Анфийлд" и над Байер (Леверкузен).

На следващата година обаче ЦСКА изгуби 7 точки аванс и изпусна титлата, след което сърбинът бе уволнен. Тогава "червените" водеха на полусезона, но в крайна сметка с титлата триумфира Левски.

Ако Йешич се върне на "Армията", това ще бъде четвъртата му работа в България. Преди това той водеше Славия, а след ЦСКА застана начело и на Литекс.

Миодраг Йешич в момента е треньор на арабския Наджран, но първенството на Саудитска Арабия няма зимна пауза. Сръбският треньор пое отбора през юни 2012 година.

Милен Радуканов първоначално бе преводач на румънецът Йоан Андоне в ЦСКА преди да стане треньор, заради което му излезе прякора - българския Жозе Моуриньо. След това той е част от треньорските ръководства на Адалберт Зафиров, Павел Дочев и Георге Йовановски.

На 21 октомври 2010 е назначен за старши треньор на ЦСКА с помощници в състава са му Тодор Янчев и Светослав Петров. За малкото време като треньор на ЦСКА той успява да направи добре впечатление в цялата страна.

Когато поема отбора той е на 11-то място, а в края на сезона е на трето,освен това "червените" са на финал за Купата на България и го печелят срещу отбора на Славия с резултат 1:0.

На 23 октомври 2011 е уволнен от ЦСКА, а на негово място е взет Димитър Пенев. На 28.10.2011 г. Милен Радуканов е назначен за треньор на Ботев Пловдив. След 5 месеца като треньор на Ботев на 25.03.2012 г. е освободен от поста си на старши треньор.

Водещи

Най-четени