Очаквано: Стойчо аут от ЦСКА 04.01 | 12:40

"Няма начин да се разберем", каза Екзекутора

От Даниел Любомиров

Стойчо Младенов потвърди очакваната новина, че повече няма да бъде треньор на ЦСКА и напуска родния си клуб.

Екзекутора на Ливърпул заедно с помощника си Анатоли Нанков прекара повече от час в разговори със собствениците от "Титан", представени от изпълнителните директори Венцислав Живков и Георги Илиев - Майкъла.

Самият наставник заяви след края на срещата, че напуска ЦСКА, но от страна на ръководството все още няма официална позиция за неговия заместник.

"Питайте ръководството защо напускам", заяви Стойчо след края на срещата. "Няма начин да се разберем, те искат да напусна и аз съм освободен от клуба.

Вие знаете тази новина още от мача с Локомотив (София), но не мога да говоря, докато не се свършат юридическите процедури. Когато всичко приключи, ще отговоря на въпросите.

Собствениците не са тук. Надявам се да се видя с тях скоро", каза още Стойчо, визирайки липсата на Димитър Борисов и Иво Иванов.

В действителност след злощастното равенство 1:1 с Локо (София) се заговори усилено за смяната на Стойчо, тъй като ЦСКА изпусна и третата позиция в класирането на А група.

С идването на Георги Илиев - Майкъла пък целта на "Титан" беше единствено да се намалят драстично разходите на клуба и в резултат на това всички футболисти са се съгласили на по-малки заплати.

Имаше вариант и Младенов да скъси възнаграждението си на половина - т.е то да стане около 20 000 лева, но явно подобен вариант или не се е състоял, или не е бил обсъждан.

Естествено, кандидат номер 1 за поста на Младенов е бившият наставник на "червените" Миодраг Йешич.

Според информация отпреди няколко дни сръбският специалист ще получава около 20 000 евро заплата от "Титан" и съвсем скоро ще встъпи в длъжност.

Вчера пред БТА самият Йешич не пожела да конкретизира дали ще наследи Стойчо начело на ЦСКА, като отрече да е напускал настоящия си клуб от Саудитска Арабия Наджран.

Младенов и Нанков започнаха работата си на "Армията" на 5-ти март 2012-та година, като за Екзекутора това беше трета кампания начело на "армейците".

Той обаче не можа да повтори предишните си успехи начело на ЦСКА и записа няколко разочарования - изпуснатата титла в сблъсъка с Лудогорец в 30-ия кръг на миналия сезон, въпреки че имаше комфортен аванс през почти цялата пролет.

Последва и може би най-големият провал на Младенов като треньор на "червените" изобщо с отпадането от словенския дебютант Мура във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

През есента на новия сезон пък ЦСКА се поздрави със сладка победа над Левски във Вечното дерби и отстраняването на Лудогорец за Купата, но в шампионата се намира на 4-то място с пасив от 9 точки спрямо лидера.

Водещи