ЦСКА с минимална победа над Берое в Стара Загора 17.09 | 18:28

Единственото попадение бе дело на Янис Зику, който се разписа в 35-та минута на срещата

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА продължи с победната си серия и в Стара Загора, след като се наложи с минималното 1:0 при визитата си в Града на липите в мач от 6-ия кръг на А група. Единственото попадение бе дело на Янис Зику, който се разписа в 35-та минута на срещата.

Двубоят започна с домакински натиск на футболистите на Берое, които се бореха за първи точки през новия сезон. Възпитаниците на Илиан Илиев можеха да поведат още преди да е изтекла първата минута на мача, след като Атанас Чипилов центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Емил Ангелов засече топката с глава, но ударът му не намери очертанията на вратата.

В 15-та минута Владислав Ямуков пробва рефлекса на Райс Мболи с изстрел от малък ъгъл от около 20 метра, но алжирският национал внимаваше и изби.

Пет минути по-късно (20') пред ЦСКА се откри възможност за откриване на резултата, когато Спас Делев центрира от корнер, Пламен Крачунов надскочи всички в наказателното поле, но ударът му с глава излезе в аут.

В 24-та минута Янис Зику стреля от воле, но вратарят на домакините Теодор Скорчев се намеси решително и спаси. Девет минути по-късно (33') Жиниор Мораеш отправи много опасен шут от пряк свободен удар, но топката срещна гредата.

Така се стигна до 35-та минута, когато натискът на ЦСКА най-накрая даде резултат и Янис Зику се намери в прегръдките на съотборниците си. Румънецът се разписа с техничен удар от точката на дузпата след подаване на Спас Делев.

В последната минута на първото полувреме (45'), при една ситуация в наказателното поле на ЦСКА, футболистите на Берое имаха претенции за дузпа, след като Костадин Стоянов игра с ръка в наказателното поле, но главният съдия Антон Генов прецени, че защитникът го е направил неумишлено и остана безмълвен.

След почивката по-активният отбор на терена беше Берое, но въпреки всичките си усилия, възпитаниците на Илиан Илиев не успяха да стигнат до така желания позитивен резултат. Най-чистото положение пред вратата на Мболи се случи в 57-та минута, когато Ямуков центрира в наказателното поле, но изстрелът с глава на Петър Димитров не намери целта.

В 72-та минута пък ЦСКА можеше окончателно да реши мача в своя полза, след като Мишел Платини бе намерен чудесно от влезлия като резерва Грегъри Нелсън, но ударът на бразилеца срещна лявата греда зад Скорчев.

До края на мача пропуски за Берое направиха Ямуков и Ваня Дзаферович, а в 84-та минута Жуниор Мораеш трябваше да чисти от голлинията, но в крайна сметка до попадение във вратата на "червените" не се стигна и ЦСКА си тръгна с трите точки от Стара Загора.

След тази победа възпитаниците на Милен Радуканов събраха пълен актив от 18 точки и продължават да са еднолични лидери във временното класиране на А група. Кризата в Берое пък продължава с пълна сила, след като отборът остава в дъното на таблицата без спечелена точка до момента след шест изиграни кръга.

Водещи

Най-четени