Левски с минимална победа над Миньор в Перник 11.09 | 18:58

В герой за "сините" се превърна Даниел Младенов, който отбеляза единственото попадение в 67-та минута на срещата

От Мариян Найденов

Отборът на Левски постигна минимална победа с 1:0 над Миньор на традиционно неудобния за "сините" "Стадион на мира" в Перник в мач от 5-ия кръг на А група. В герой за столичани се превърна Даниел Младенов, който отбеляза единственото попадение в 67-та минута на срещата.

След нулево първо полувреме, в което по-активни бяха гостите от София, след почивката възпитаниците на Георги Иванов излязоха решени на всичко да си тръгнат с трите точки от Перник. Така се стигна до 54-та минута, когато Симеон Райков подаде към Дарко Тасевски, който стреля и топката срещна десния страничен стълб на вратата на Миньор и от гърба на Иван Чворович излезе в корнер за Левски.

"Чуковете" от своя страна не бяха никак безобидни и организираха опасни контраатаки, при една от които в 59-та минута Том беше много близо до откриване на резултата, след като нахлу в наказателното поле на Левски, но ударът му беше слаб и Пламен Илиев спаси.

Левски продължи да натиска и в 67-та минута най-накрая "сините" стигнаха до така желания гол във вратата на противника. Тасевски намери чудесно Райков, той продължи към Дани Младенов, който отблизо не остави никакви шансове на Чворович, оформяйки крайното 0:1.

След тази победа Левски събра 12 точки, с които се изравни с ЦСКА, Черноморец и Черно море, които са непосредствено след шампиона Литекс, който води с 13 точки, като "червените" са с мач по-малко. Миньор (Перник) пък заема 8-а позиция със 7 точки.

По-късно днес, от 19:00 часа е срещата между новака Лудогорец (Разград) и Славия. В понеделник, 12 септември, от 20:00 часа е последната среща от кръга между ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

Водещи

Най-четени