ЦСКА с рутинна победа над Пирин 08.12 | 18:05

"Армейците" се изравниха с пловдивските Ботев и Локомотив

От Даниел Любомиров

ЦСКА постигна очаквана победа с 2:0 над Пирин (Гоце Делчев) на стадион "Българска армия" в последния двубой от 21-ия кръг на българското футболно първенство на А група.

Головете за "червените" реализираха Мамади Сидибе в 68-ата и Ивайло Чочев в 71-ата минута.

Благодарение на успеха ЦСКА се изравни по точки с Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив), които по-рано днес завършиха наравно 0:0 в дербито на деня. Така и трите отбора имат по 38 точки в актива си и разпределят местата от 3-то до 5-то.

Пирин пък остава на последното 14-то място с 9 пункта и вероятно ще изпадне след края на сезона.

ЦСКА се представи под нивото си в домакинството на "Българска армия", но продължава без допуснат гол в 10 от 11-те си срещи в Борисовата градина. Единствено Лудогорец порази мрежата на "армейците" на техния стадион при успеха с 2:0.

През първото полувреме "червените" играха без особено настроение и не успяха да отбележат гол, въпреки няколкото създадени положения. Чак в 68-ата минута Сидибе се възползва от подаване на Емил Гъргоров и на празна врата откри резултата – 1:0.

В 71-ата пък Ивайло Чочев отне топката от защитника на гостите Васил Панайотов и с премерен изстрел не остави никакви шансове на вратаря Абди Абдиков – 2:0.

Голът бе първи за Сидибе в шампионата, а Чочев се разписва във втори пореден кръг, след като вкара и на Ботев при загубата с 1:2 в Пловдив по-рано през седмицата.

Повече подробности за победата на ЦСКА четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени